Zonguldak'da korkulu dakikalar!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde istinat duvarı araçların üzerine yıkıldı, bölgedeki 3 apartman tedbir amaçlı boşaltıldı.İlçede birkaç gündür etkili olan yağışların ardından Yalı Caddesi'ndeki binaların önündeki taş parçalarından inşa edilmiş eski istinat du

Zonguldak'da korkulu dakikalar!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde istinat duvarı araçların üzerine yıkıldı, bölgedeki 3 apartman tedbir amaçlı boşaltıldı.

İlçede birkaç gündür etkili olan yağışların ardından Yalı Caddesi'ndeki binaların önündeki taş parçalarından inşa edilmiş eski istinat duvar yıkıldı.

İstinat duvarının yanı sıra arkasındaki toprak kısmın da yola kayması nedeniyle park halindeki 3 araç yığınların altında kaldı.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alan polisin haber verdiği Ereğli Belediyesi İtfaiyesi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, köpeklerle enkaz altında kalan olup olmadığına yönelik arama yaptı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada, aşırı yağışların toprağı gevşetmesi nedeniyle istinat duvarının çöktüğünü belirterek, şöyle dedi:

''Herhangi can kaybı ya da yaralanma söz konusu değil. Tedbir amaçlı bölgedeki 3 apartmanda ikamet eden 23 vatandaşımızı otelde misafir edeceğiz. Teknik elemanlarımız bir araya gelerek tedbirler alacak. Burada yıkılan duvar çok eski bir yapı. Olumsuz durum söz konusu değil. Şu anda gerekli önlemler alınmış durumda.''

Kaymakam İbrahim Çay da Ereğli Belediyesi'ne ait araçlarla boşaltılan evlerdeki vatandaşların otele götürüldüğünü belirterek, ilk tespitlerine göre enkaz altında park halindeki 3 aracın kaldığını kaydetti.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın da incelemelerde bulunduğu bölgede, ekiplerin çalışması sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler