Zirvedeki Trabzonlular buluştu

Trabzon’a yeni yatırımlar kazandırmak ve girişimci ruhunu artırmak için geçen yıl genç girişimciler tarafından kurulan Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD), kuruluşunun birinci yıl dönümünü ‘Zirvedeki Trabzonlular buluşuyor’ adı altın

Zirvedeki Trabzonlular buluştu

Trabzon’a yeni yatırımlar kazandırmak ve girişimci ruhunu artırmak için geçen yıl genç girişimciler tarafından kurulan Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (TSGİAD), kuruluşunun birinci yıl dönümünü ‘Zirvedeki Trabzonlular buluşuyor’ adı altında verdiği muhteşem bir yemekle kutladı.

Zorlu Grand Hotel’de düzenlenen yemeğe Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Emniyet Müdürü Ferudun Boz, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Koray Aydın, çok sayıda siyasetçi, iş adamı, bürokrat ve davetli katıldı. Yemeğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Emre Aksoy, derneği geçen sene Trabzon Sevdalısı genç işadamlarıyla beraber kurduğunu belirterek, “Derneğimizinin misyonu, ortak paydamız, güzide şehrimizi daha yükseklere taşımak, ekonomik ve sosyal yaşam kriterleri açısından tercih edilen bir merkez haline getirebilmektir. Bu niyetle çıktığımız yolda ilk olarak bir deniz üssü ve acemi birliği kurulması için gerekli çalışmalara başladık” dedi.

Bürokratlara yapılan ziyarette projeye herkesin destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Aksoy, “Hemen kurulan bir heyetle hemşehrimiz olan Genel Kurmay ikinci başkanı Orgeneral Aslan Güner Paşa’yı makamında ziyaret ettik. Aslan Paşa, bu projenin Trabzon için faydalı ve kazançlı olacağının, stratejik yönden Trabzon’da olmasının uygun olacağını vurgulayarak, gerçekleşebilmesi için bizleri aydınlattı. Bunun akabinde yer tahsisi araştırmalarına başadık. Çok değerli Vakfıkebir Belediye Başkanımız Sayın Hayri Birinci,  ve Vakfıkebir Kaymakamımız gerekli miktadra arsayı tahsis edebileceklerini, Vakfıkebir liman Kooperatifininde gerekirse limanı üs için tahsis edebilceklerini yazılı olarak bildirdiler. Bunun akabinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit Paşa’yı makamında ziyaret ettik. Yapmış olduğumuz çalışmaları medyadan takip ettiğini ve çok memnun kaldığını vurgulayan Uğur Yiğit Paşa hiç vakit kaybetmeden 18-20 Mayıs tarihlerinde Trabzon’a 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı ve 1 emlak uzmanıyla beraber 5 kişilik üst düzey bir araştırma ekibi gönderdi.

Gelen ekibi tüm belirlenen noktaları gezdirdik ve fikirlerini aldık, gezilen yerleri beğendiklerini ifade eden heyetten sonra projenin onaylama aşamasında olduğu gözlemlenirken, ödeme kaynağının ise ayarlanacağını söylediler” diye konuştu. Emre Aksoy, derneğin Trabzon için hiç durmadan çalışağının altını çizerek, ilerleyen günlerde Trabzon’da büyük  ses getirecek olan Eğitim Vadisi Projesi’ne de başlayacaklarını söylediler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler