Zigana'da kar sürücüleri zorluyor

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.Yörenin sahil kesimlerinde önceki gün başlayan, zaman zaman etkisini artıran sağanağın ardından dağların eteklerindeki köyler ile yaylalarda kar yağışı etkili oldu.Kar kalınlı

Zigana'da kar sürücüleri zorluyor

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Yörenin sahil kesimlerinde önceki gün başlayan, zaman zaman etkisini artıran sağanağın ardından dağların eteklerindeki köyler ile yaylalarda kar yağışı etkili oldu.

Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu yaylalarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına otlak bulmakta zorlanan besiciler,  yazın göç ettikleri yaylalardan ayrılarak kışı geçirmek için yörenin daha alçak kesimlerinde bulunan meralara, köylere ve sahil kesimindeki evlerine dönmeye başladı.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN!
 

VİDEO GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Yöredeki kar yağışı ve yoğun sisin görüş mesafesini düşürmesi, Trabzon-Gümüşhane karayolunun 2 bin 100 rakımlı Zigana Geçidi'nde de sürücülere zor anlar yaşatıyor.

Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı Zigana Geçidi'nde, karayolları ekipleri, yolun trafiğe kapanmaması için aralıksız kar temizleme çalışması yapıyor.

Geçidi kullanacak sürücüler, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları ve zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler