Zigana'da kar işletmecilere yaradı

Gümüşhane'deki Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde geçen yıl kar yağışının azlığı dolayısıyla sönük geçen sezonun ardından bu yıl erken yağan kar, işletmecileri umutlandırdı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, yaptığı açıklamada, Zigana'nın ka

Zigana'da kar işletmecilere yaradı

Gümüşhane'deki Zigana Gümüşkayak Tesisleri'nde geçen yıl kar yağışının azlığı dolayısıyla sönük geçen sezonun ardından bu yıl erken yağan kar, işletmecileri umutlandırdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, yaptığı açıklamada, Zigana'nın kayak turizminde bir marka olduğunu söyledi.

Türkiye'de ilk karın Zigana Dağı'na yağdığını ve ilk kayak sezonunun Zigana'da açıldığını belirten Aslan, "Zigana kış turizmi için Doğu Karadeniz'in en önemli kayak merkezidir. Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Gümüşhanelilerin buluşma noktasıdır. Gümüşkayak Tesisleri'ne ulaşmada herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi çevre illere yakın olması açısından da elverişli ve rahatlıkla kullanılabilecek durumdadır" diye konuştu.

Aslan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kayak merkezleri olmasına rağmen, ilk kar alan bölgenin Zigana olmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatarak, Zigana'nın 2 bin 60 rakımındaki kayak merkezlerinde şu anda 40 santimetre kar olduğunu belirtti.

Burada şu anda kayak motoruyla rahatlıkla gezinti yapılabildiğini vurgulayan Aslan, "Kızaklarla da kayılabilir. Kayak yapılabilmesi için ise karın oturması, yağan karın üzerine en az 10-15 santimetre daha yağmasını bekleyeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu sezon da çeşitli etkinlikler ve kamplarla birlikte Zigana'da çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler