Zigana'da 5.Kar Şenliği

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Zigana Kar Şenliği yapıldı.Torul Kaymakamlığınca düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Alba

Zigana'da 5.Kar Şenliği

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Zigana Kar Şenliği yapıldı.

Torul Kaymakamlığınca düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ile sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Vali Mayda, buradaki konuşmasında, şenliklerin sevinçlerin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğin sergilendiği etkinlikler olduğunu belirterek, ''Kar üzerinde, güneşli bir günde biraraya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür etkinliklerin en önemli özelliği, şenliğin yapıldığı ilin kültürel, tarihi ve turistik değerlerini gerek o ilin bulunduğu bölge ile ulusal ve uluslararası arenada tanıtmaktır. Dağ, kayak ve doğa turizmini sevenleri, Türkiye'nin her tarafındaki yurttaşlarımızı Gümüşhane'ye     davet ediyorum'' dedi.

 

Şenlikte, yapılan konuşmalar sonrası halk oyunları gösterileri, kar üzerinde halat çekme yarışı ve kar voleybolu yapıldı. Gümüşhane'nin yanı sıra Bayburt ve Erzurum'dan gelen toplam 25 sporcunun çeşitli yaş gruplarına göre kayak yarışları da yaptığı şenlikteki yarışlarda dereceye girenlere, Vali Mayda tarafından madalya ve çeşitli ödüller verildi.

 

Hafta sonu tatilini fırsat bilerek şenliğe katılan vatandaşlar ile çocuklar, kayak yaparak eğlenceli anlar yaşadı.

 

Etkinlik çerçevesinde, akşam saatlerinde de kayakçılarca, meşaleli kayak gösterisi sunulacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel