Zigana turizmci akınına uğradı

Kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı Zigana Gümüş Kayak Tesisleri hafta sonu kış sporlarına gönül verenlerin akınına uğradı.Kar yağışı hafta sonu Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar kalınlığı Trabzon Gümüşhane sınırındaki 2100 rakımlı Zi

Zigana turizmci akınına uğradı

Kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığı Zigana Gümüş Kayak Tesisleri hafta sonu kış sporlarına gönül verenlerin akınına uğradı.

Kar yağışı hafta sonu Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar kalınlığı Trabzon Gümüşhane sınırındaki 2100 rakımlı Zigana Dağı'nda 1.5 metreyi aştı. Çok sayıda doğa tutkunu kapm, yürüyüş ve kayak yapmak için Zigana Dağına akın etti.

 Zigana Dağı'ndaki Gümüş Kayak Tesisleri sahibi Murat Eroğlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu tesislerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, bunun da sevindirici olduğunu söyledi.

Tesiste biri 800, diğeri 300 metre uzunluğunda iki kayak pisti bulunduğunu, geçen yıl yeterince kar yağmadığı için "sönük" bir sezon geçirdiklerini dile getiren Eroğlu, "Ancak bu yılki kar yağışı geçen yıl yaşadığımız olumsuzluğu telafi etti. Gerek kayak tutkunları gerekse diğer kış sporlarına gönül verenler adeta tesislerimize akın etti. Bu da bizlerin yüzünü güldür" diye konuştu.

Öte yandan, hafta sonu tatilini Zigana'da geçiren çok sayıda ailenin oldukça eğlendiği gözlendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel