Zigana Dağında bir ilk!

Trabzon İl Afet Acil İl müdürü Uğur Serencam 10.12.2010 tarihinde Zigana dağında gerçekleştirilecek kurtarmak tatbikatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Geceli gündüzlü 10 saat sürecek olan tatbikat Türkiye’de bir ilk olacak. Serencam Tatbikat ile ilgili şu

Zigana Dağında bir ilk!

Trabzon İl Afet Acil İl müdürü Uğur Serencam 10.12.2010 tarihinde Zigana dağında gerçekleştirilecek kurtarmak tatbikatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Geceli gündüzlü 10 saat sürecek olan tatbikat Türkiye’de bir ilk olacak.

Serencam Tatbikat ile ilgili şu bilgileri verdi, “17.12.2009 tarih ve 5902 sayılı yasa ile illerde tüm afet birimleri tek çatı altında toplanmış olup, Trabzon İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Valiliğe bağlı olarak Yalıncak Mevkii Özel İdaresi Kampüs alanı içersinde arama kurtarma ve teknik birimleri ile birlikte 7 gün 24 saat çalışma usulüne göre faaliyetlerine devam etmektedir.

Bu kapsamda; Afet ve Acil durum riskinin yüksek olduğu bölgemizde, arama kurtarma faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesi, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğinin sağlanarak etkin bir afet yönetimi amaçlanmıştır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibi ve Tabzon ilinde arama kurtarma konusunda faaliyet gösteren gönüllü sivil toplum kuruluşları (AKUT, TRAC, UMKE, AKİB, TDF) ile beraber 10.12.2010 tarihinde Zigana Dağında arama kurtarma tatbikatı yapılması planlanmıştır.
Tatbikat Trabzon Valisi Sayın Recep Kızılcık’ın talimatlarıyla planlanmış olup, tatbikat kapsamında gündüz, gece yön bulma ve arama kurtarma, yaralıya ilk yardım ve müdahale, afet anında kesintisiz haberleşme, ekipler arası uyum ve koordinasyon sağlanması, varsa eksikliklerin tespit edilerek gerekli önlemlerin alınması amaçlanmıştır.
Tatbikata İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte toplam 50 kişilik arama kurtarma ekibi katılacak olup, tatbikat 10.12.2010 tarihinde Zigana Dağı’nda saat 09.00’da başlayıp akşam 19.00’da sona erecektir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel