Zigana Dağı ve Geçidi beyaza büründü 

Zigana Dağı dün gece saatlerinden itibaren başlayan kar yağışıyla beyaz örtüye büründü.

Zigana Dağı ve Geçidi beyaza büründü 

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan ve Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan Zigana Dağı ve Geçidi beyaza büründü. 

Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerden biri olan bin 800 metre rakımlı Zigana Geçidi dün gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyaza büründü. Bölgenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, yolların açık olması ise sürücülere zor anlar yaşatmadı. 

Kar yağışının ardından çok sayıda vatandaş otomobilini yolun kenarına çekerek Zigana Geçidi'nin eşsiz manzarası eşliğinde fotoğraf çektirirken, Arap turistler de kar yağışının tadını çıkardı. 

Trabzon’dan Gümüşhane’ye giden Sezgin Kumaş, Zigana Dağı’nda kar yağışının ardından muhteşem bir manzaraya büründüğünü belirterek, “Yüksek kesimlere her zamanki gibi kar yağdı. Burada bu muhteşem manzara karşısında fotoğraf çekilmek için durduk. Yollarda gizli buzlanmalar olabiliyor. Kazaların önüne geçmek için dikkatli olmak gerekiyor.” dedi. 



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel