Zigana Dağı Kış şenlikleri başlıyor

Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda geleneksel olarak düzenlenen Zigana Dağı Kış Şenlikleri, 22 Şubat'ta yapılacak.Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin, sahip olduğu geniş dağlık alanları ve kültürel özellikleriyle turizm sektörü

Zigana Dağı Kış şenlikleri başlıyor

Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda geleneksel olarak düzenlenen Zigana Dağı Kış Şenlikleri, 22 Şubat'ta yapılacak.

Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin, sahip olduğu geniş dağlık alanları ve kültürel özellikleriyle turizm sektörü için önemli potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Türkiye'nin ulusal alanının yaklaşık yüzde 78'i dağlık alanlardan oluşurken Gümüşhane sınırlarındaki alanın yüzde 60'ının dağlık alanlardan oluştuğunu ifade eden Vali Mayda, "Dağlık alanlar gün geçtikçe turizm destinasyonunda önemli bir çeşit olarak önplana çıkmaktadır" dedi.

Zigana Dağı'nın, temiz havası, zengin biyoçeşitliliği, farklı arazi şekilleri ve kültürleri barındırmasıyla değerinin gün geçtikçe arttığını kaydeden Vali Mayda, yapılacak etkinliklerin il ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Zigana Dağı'nda açılış konuşmalarıyla başlayacak şenlikte, Zigana Endemikleri ve Zigana Ekokültürü Resim Sergisi, halk oyunları gösterileri, Muzaffer Demirhan Kayak Yarışmaları ve doğa yürüyüşleri gibi etkinlikler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel