Zayıflamak isteyene Trabzon Hurması

ORDU Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, yurt genelinde üretimi yaygınlaşan Trabzon hurmasının birçok hastalığa iyi geldiğini, içerisinde bulunan tanenin tokluk hissi vermesi nedeniyle de zayıflamak için iyi bir gıda madd

Zayıflamak isteyene Trabzon Hurması

ORDU Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, yurt genelinde üretimi yaygınlaşan Trabzon hurmasının birçok hastalığa iyi geldiğini, içerisinde bulunan tanenin tokluk hissi vermesi nedeniyle de zayıflamak için iyi bir gıda maddesi olduğunu söyledi.

ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, ülkenin değişik noktalarında üretimi hızla yaygınlaşan Trabzon hurması yetiştiriciliğinin her geçen yıl arttığını söyledi. En fazla üretimin Akdeniz Bölgesi'nde sağlandığını, Karadeniz'in de ikinci önemli üretici bölgesi konumunda olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Turan Karadeniz, Trabzon hurmasının sağlık açısından da önemine dikkat çekti. Trabzon hurmasının içerisinde bulunan tanenin tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak için iyi bir gıda maddesi olduğunu, bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, kalp- damar sistemi hastalıklarının tedavisinde de şifalı olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, "Trabzon hurmasının sağlık açısından çok önemli faydaları var. Kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına iyi gelmekte. mideyi de kuvvetlendirmektedir. Bağırsak iltihabını iyileştirmektedir. İçindeki tanenin tokluk hissi vermesi nedeniyle zayıflamak için de iyi bir gıda maddesidir. Taze ve kurutularak tüketildiği gibi, gıda sanayinin tatlı, dondurma, marmelat, krema, muhallebi, kek, püre gibi alanlarında da kullanılır. Bazı ülkelerde meyveler dondurularak, kurutularak, şişelenerek veya taze olarak pazarlamaktadır. A vitamini ve karbonhidratlarca çok zengindir" dedi.

Trabzon hurmasının meyvesi kadar yapraklarının da faydalı olduğuna değinen Prof. Dr. Turan Karadeniz, "Yaprakları kaynatılıp sık sık saçlar yıkanırsa saçlara iyi gelir ve sık sık yüzler yıkanırsa cildi güzelleştirmektedir. Yaprakları kaynatılarak elde edilecek su temizlik işlerinde kullanılırsa, deterjan gibi temiz yüzeyler ve eşyalar elde edilmektedir. Trabzon hurması üretimi Türkiye'de 30 bin tona yaklaştı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler