Zağnos'ta Polis-Halk buluşması!

Trabzon Polisi, Ramazan’da da boş durmuyor… Trabzon halkını bilinçlendirmek amacıyla devam eden çalışmalar Zağnos Vadisi’ne taşındı.Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce Zağnos Vadisinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında a

Zağnos'ta Polis-Halk buluşması!

Trabzon Polisi, Ramazan’da da boş durmuyor… Trabzon halkını bilinçlendirmek amacıyla devam eden çalışmalar Zağnos Vadisi’ne taşındı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce Zağnos Vadisinde Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında açılan fuarda stant açıldı.

Ramazan boyunca Zağnos Vadisi’nde açık kalacak olan standa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi var.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlilerince açılan stantta Trabzonlu vatandaşlara, mala karşı işlenen suçlarla ve trafik ile ilgili bilgiler veriliyor.

Mala karşı işlenen suçlar konusunda vatandaşların yeterli bilgileri olmadığı için önlem almadığını da göz önünde bulunduran Toplum Destekli Polisler, mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla mala karşı işlenen suçlardan kontör dolandırıcılığı, evden hırsızlık, işyerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, oto hırsızlığı, yankesicilik ve dolandırıcılık suçlara karşı alınacak tedbirlere yönelik olarak bilgilendirme çalışması olarak broşür dağıtıyor.

Alınacak basit önlemlerle suçtan mağdur olmanın önüne geçileceğinin belirten Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli ''İlgi ve yardımlarınız bizleri başarıya, sizleri de huzura kavuşturacaktır” diyerek olaylar karşısında duyarlı olunmasını, karşılaştıkları şüpheli durumlarda kolluk kuvvetlerine bilgi vermelerini istediler.

Eşyaların mağaza, market ve benzeri yerlerde satıldığını belirten polisler ikinci el olarak satın alınan malzemelerin çalıntı olma ihtimali bulunduğunu belirterek dikkatli olunmasını istedi.

Stant ziyaretçilerinin sorularını da yanıtlayan toplum destekli polisler, vatandaşların yaşadıkları olayları kendilerine anlatması halinde de bu olayları yorumlayarak, bir daha yaşanmaması için neler yapılması gerektiği üzerinde duruyorlar.

Toplum Destekli Polisler yaptıkları çalışmalarla böylece suçun olmadan önlenmesi ve benzer suçlarla karşılaşabilecek vatandaşların maddi olarak zarar görmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Halkın yoğun ilgi göstermiş olduğu stantta ayrıca meslek tanıtımı da yapılarak gençlerden polislik mesleğinin seçmek isteyenlerin soruları da cevaplandırılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel