Zağnos'ta 4. etap başladı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin dördüncü etabında kamulaştırma çalışmalarına başlandığını ve ilk ödemelerin yapıldığını söyledi.Zağnos Vadisi'ndeki kentsel dönüşümünün sahile kadar uzatılması iş

Zağnos'ta 4. etap başladı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin dördüncü etabında kamulaştırma çalışmalarına başlandığını ve ilk ödemelerin yapıldığını söyledi.

Zağnos Vadisi'ndeki kentsel dönüşümünün sahile kadar uzatılması işleminin hızla sürdüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'daki kentsel dönüşümler farklı noktalarda sürüyor. Ayasofya Müzesi'nin çevresindeki binaların yıkımı tamamlandı. Peyzaj projesi ihale edilecek seviyeye geldi. Tabakhane'de yıkımlar sürüyor. Bahçecik Camisi'nin etrafındaki binalar yıkıldı. Çömlekçi'de çok önemli bir mesafe alındı ve hak sahipleri ile görüşmeler yapılıyor. Zağnos Vadisi'nin birinci etabı önceki dönemde yapılmıştı. İkinci etabın yapımı 354 konut ve Bahçecik'e çıkan yol bizim dönemizde başlayıp bitirildi. Üçüncü etabın yapımına da başlandı. Çok sevinerek ifade ediyorum ki Zağnos Vadisi sahile kadar bir yaşam alanı haline gelecektir. Zağnos Vadisi'nin dördüncü etabını içine alan Pazarkapı Mahallesi'nde hak sahipleri ile görüşmelere başlamıştık. Burada anlaşma sağlanan hak sahiplerine ödenmek üzere 2 milyon 150 bin lira hesaplara geçti. İnşallah bundan sonrada aynı hızla çalışarak Zağnos Vadisi'nin tamamını kentsel dönüşüme tabi tutmuş olacağız." dedi.

Gümrükçüoğlu, aynı şekilde Tabakhane Vadisi'nde, Ayasofya'da ve Çömlekçi'de de benzer çalışmaları sonuçlandıracaklarını tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel