Zabıta amirinden hastane eylemine tepki

Pazar ilçesi Belediye Başkanlığı Zabıta Amiri Turgut Göral, 3 Haziran'da sevkli gittiği İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Gezi Parkı olayları nedeniyle eyleme geçen memurların, evrakını işleme almamaları nedeniyle mağdur olduğunu bel

Zabıta amirinden hastane eylemine tepki
Pazar ilçesi Belediye Başkanlığı Zabıta Amiri Turgut Göral, 3 Haziran'da sevkli gittiği İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Gezi Parkı olayları nedeniyle eyleme geçen memurların, evrakını işleme almamaları nedeniyle mağdur olduğunu belirterek Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) başvurdu. 
 
Hastalığı nedeniyle Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiğini anlatan 53 yaşındaki belediye zabıta amiri Göral, “3 Haziran'da Rize'de aldığım sevk sonrası 5 Haziran'da Çapa’da Genel Cerrahi Bölümü Hasta Kabulü'ne gittim. Grevde olduklarını ve sevkin işleme konulmayacağını söylediler bana. Ben de ısrarla sevkin 3 günlük olduğunu ve işlemin yapılmaması halinde mağdur olacağımı söyledim. Ama özellikle orada çalışan bayanlar ‘grevdeyiz, biz bu evrakları işleme koyamayız’ diyerek kayıt yapmadılar. Haliyle ben de mağdur oldum” dedi.
 
Üç günde halledeceği iş için bir hafta İstanbul’da kaldığını söyleyen Göral, şöyle konuştu: “Yaklaşık 800 TL maddi kayba uğradım. SGK, sevk süresinde işlem yapılmadığı için bana yolluk ödemelerini yapmıyor. BİMER’e başvurup hakkımı alacağım. Bu hakkın devlet kasasından değil, bizzat o kanunsuz eylemi yapan devlet memurlarından kesilip ödenmesini talep ediyorum. Yasal bir eylem değildi yaptıkları. Genel Cerrahi servisindeki kamu görevlilerinin bu kaybımı ödemelerini BİMER aracılığıyla sayın başbakanımızdan isteyeceğim.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler