Yuvarlak masa toplantısı yapılacak

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından desteklenen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. bileşen kapsamında SGK'nın yürütümünden ve izlemesinden

Yuvarlak masa toplantısı yapılacak

Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından desteklenen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA 4. bileşen kapsamında SGK'nın yürütümünden ve izlemesinden sorumlu olduğu Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı çerçevesinde kabul edilen ''Medya Örgütlenmesi Yoluyla Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Projesi'' çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Trabzon, Rize ve Giresun'da uygulanacak olan projenin başvuru sahibinin HAK-İŞ Konfederasyonu, proje ortaklarının Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Projede hedefimiz Trabzon, Rize ve Giresun illerinde kayıtdışı istihdamla mücadele için sosyal ortaklar arasındaki işbirliğini geliştirmek ve çok taraflı yerel mekanizmalar oluşturmak suretiyle toplumun bütün kesimlerinde görsel ve yazılı medya yolu ile kapasite ve bilinç geliştirilmesi ve farkındalığın artırılmasıdır. Bu çerçevede faaliyetlerin katılımcı bir anlayışla daha etkin ve verimli şekilde hayata geçirilmesi için Proje uygulama illerinde ayrı ayrı Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masası oluşturulmuştur. Yuvarlak Masa Üyeleri HAK-İŞ, Ticaret ve Sanayi Odası, SGK İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Bölge Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü, üniversite, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkar Odası, Ziraat Odası, belediye, Deniz Ticaret Odası, yerel düzeyde yazılı, işitsel ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileri ve işçi kesimi temsilcilerinden oluşmaktadır. Bu çerçevede projenin 1. Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Yuvarlak Masa Toplantısı yarın Trabzon'da yapılacak.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel