Yusuf Bahadır'dan Bağış çağrısı

Türk Kızılay'ı Doğu Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Yusuf Bahadır, Kan ihtiyacının Ramazan ayında da devam ettiğini bildirdi. Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, kan bağışı oranlarında yaz dönemi ve Ramazan ayında ciddi düşüşler yaşandığını belirtti. Kan nak

Yusuf Bahadır'dan Bağış çağrısı

Türk Kızılay'ı Doğu Karadeniz Kan Merkezi Müdürü Yusuf Bahadır, Kan ihtiyacının Ramazan ayında da devam ettiğini bildirdi.

 

Bahadır, yaptığı yazılı açıklamada, kan bağışı oranlarında yaz dönemi ve Ramazan ayında ciddi düşüşler yaşandığını belirtti.

 

Kan naklinin sadece ameliyatlarda değil pek çok hastalığın tedavisinde de gerekli olduğuna işaret eden Bahadır, şöyle devam etti:

 

"Ayrıca hastalıkların seyri gereğince hayatı boyunca kan nakline ihtiyaç duyan hastalar vardır. Talasemi, hemofili, diyaliz ve bazı kanser hastaları bu gruba girerler. Bu hastaların kan ihtiyacı Ramazan'da da devam etmektedir. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ramazan dönemi boyunca kan bağış ekiplerimiz iftar sonrası 21.00 ve 01.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Zağnos Vadisi'nde kan bağış çadırımız, Uzun sokak'ta kan bağış otobüsümüz ile gönüllü kan bağışçılarımızı bekliyor olacağız. Zaman zamanda teravih namazı çıkışı camilerde kan bağış ekiplerimiz olacaktır."

 

Bahadır, Ramazan ayında gönüllü kan bağışçılarının desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, düzenli kan bağışının insanların hayatlarını kurtarmak için verilen en değerli hediye olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel