Yumbul'dan mükelleflere ziyaret

Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, mükellefleri ziyaret ederek Torba Yasa’nın mükelleflere sağladığı kolaylıkları anlatıyor.  Zeki Yumbul, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Yasa’nın sağladığı kolaylıkları tek tek mükelleflere anlatm

Yumbul'dan mükelleflere ziyaret

Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul, mükellefleri ziyaret ederek Torba Yasa’nın mükelleflere sağladığı kolaylıkları anlatıyor.

 

Zeki Yumbul, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Torba Yasa’nın sağladığı kolaylıkları tek tek mükelleflere anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek “Esnaflarımıza yasanın faydalarını anlatan bir yazı göndereceğiz. Torba yasa gerek denetim, gerekse tahsilat açısından esnafımızı ve bizi yakından ilgilendiriyor. Yakın zamanda küresel bir kriz yaşandı ve mükelleflerimiz ödeme güçlüğüne düştü. Bu anlamda Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması bu tasarıyla gündeme geldi. Kanunda 31 Aralık 2010 tarihi itibariyle vadesi geçtiği halde ödenmemiş bütün kamu alacakları girmekte. Bu yasa bizim açımızdan aslında tahsilatın hızlandırılması anlamına da gelecek. Daha önceki yüksek gecikme zamları ortadan kalkıyor. TEFE, TÜFE oranları ile borç yeniden yapılanıyor. 36 ay taksitle ödeme imkanı sunuluyor. Bunun dışında ihtilaflı kamu alacakları da kapsamda yer alıyor. İhtilaf aşamasına göre değişmekle birlikte verginin aslının yüzde 20’si ile yüzde 50’si alınmak suretiyle ihtilaflı alacaklar ortadan kalkıyor, yargının iş yükü de hafiflemiş oluyor. Ayrıca haciz gibi bir takım yaptırımlar da ödemeye bağlı olarak ortadan kalkmış olacak’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel