Yücelik: Başbakanla aynı...

Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a yaptığı ziyarette kaldırılması talimatını verdiği çimento fabrikasının son durumu hakkında Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik önemli açıklamalarda bulundu.Lütfü Yücelik Haber61.net’e yaptığı açıklamada Başbak

Yücelik: Başbakanla aynı...

Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a yaptığı ziyarette kaldırılması talimatını verdiği çimento fabrikasının son durumu hakkında Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik önemli açıklamalarda bulundu.

Lütfü Yücelik Haber61.net’e yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la aynı düşüncelere sahip olduğunu söyleyerek “önemli olan Trabzon’un çıkarlarıdır” dedi.

Yücelik, Aşkale Çimento’nun, 1993 yılından bu yana bölge insanından oluşan çok ortaklı yapısı ve bölgedeki yatırımlarıyla insanları yüreklendiren bir oluşum olduğunu belirterek “bu oluşumun; Trabzon ve Trabzon insanına duyduğu muhabbetin “ticari kaygıların” çok ötesinde olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

TMSF yönetiminde bulunan ve 2005 yılında satışa çıkarılan Trabzon Çimento’yu 81 milyon 250 bin dolara satın aldıklarını belirten Lütfü Yücelik, “Satın alınmadan sonra istihdam açısından da fabrikada sayısal olarak artış olmuş ve hiç kimse işinden edilmemiştir. Özellikle çevresel iyileştirme projeleriyle fabrika ayağa kaldırıldı. Biz işin başında “Trabzon’a ve Trabzon insanına katkıda bulunmaya geldik…” sözünü özellikle dile getirdik. Bu gün de aynı hisleri taşıdığımızı ve bu anlamda gayret gösterdiğimizi Trabzon insanı iyi bilmektedir” dedi. Yücelik açıklamalarını şöyle sürdürdü;

İNSAN VE ÇEVRE VAZGEÇİLMEZİMİZ

Aşkale Çimento’nun Trabzon’da 2005’de devraldığı fabrikanın durumu, kapasitesi ve görüntüsü herkesçe malumdur. Bacasında tozu eksik olmayan ve çevreye pekte güzel bir görüntü vermeyen bir fabrikanın 2013’teki fotoğrafı da ortadadır. Satın almanın hemen ardından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan filtrenin faaliyete geçirilmesi, Aşkale Çimento’nun Trabzon’a ve Trabzonluya saygısının sembolik bir ifadesidir. Dünya standartlarında kabul edilen toz değeri 50mg Toz/m3 (havada) iken bu filtre ile Trabzon Çimento’nun bacasından çıkan toz miktarı 1mg Toz/m3 değerine çekilmiştir. Fabrikada birçok birimde ve ünitede yapılan çevresel yatırımlar, görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması için yapılan iyileştirmeler şirketimizin iyi niyetini ortaya koymaktadır. Bizim için ‘insan ve çevre’ her şeyden daha değerlidir. 

BAŞBAKANIMIZLA AYNI GÖRÜŞTEYİZ

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Trabzon’a yaptığı ziyarette dile getirdiği açıklamada çimento fabrikasının yeriyle alakalı bir takım mesajlar vermiştir. Sayın Başbakanın burada verdiği mesajları iyi değerlendirmek ve Trabzon’un faydasına göre yorumlamak doğru olacaktır. Başbakanımız özetle; Çevre Bakanlığı, Belediye ve bizlerin bir araya gelerek meseleyi çözmesi gerektiğini söylemiştir. Biz de Sayın Başbakanımızla aynı fikirleri savunmuş ve esas olanın Trabzon’un çıkarları olduğunu özellikle vurgulamıştık. Bu doğrultuda; yaklaşık 4 yıllık bir süreçte şehir merkezi dışında şirketimize ait arazide çimento fabrikasına ait ÇED raporu çıkarılmıştır. Süreç devam etmekle beraber, bir takım noktalardaki sorunların çözülmesini bekliyoruz.

TRABZON AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR TESİS

Bizler düne ve bugüne dair ticari faaliyetlerimiz başta olmak üzere her şeyimizde hukuk ve kanunları esas almaktayız. Aynı şekilde; kamuoyu ve bölge insanının beklentileri de bizim için değerlidir. Şehrin ekonomisine, sosyal hayatına ve istihdamına katkı yapan bir fabrikaya sahip çıkmak, Trabzon insanı açısından da önemlidir sanırız. Trabzon’a ekonomik ve sosyal açıdan katkı yapan çimento fabrikasıyla alakalı olumlu beklentilerin gerçekleşmesi doğrultusunda yapılacak her girişime açık olduğumuzu bir kez daha tekrar yineliyoruz. Yüzlerce çalışanı, gerek nakliye gerekse yan sektörler eliyle endirekt istihdam edilen binlerce insanıyla Trabzon Çimento markası yaşatılmalıdır. Son olarak şirketimiz bakımından, sosyal ve çevresel değerlerin ekonomik kaygıların her zaman önünde geldiğini belirtmek istiyoruz.

TRABZON’A KATKI BİZİM İÇİN DEĞERLİ

Aşkale Çimento oluşumunun bölge insanı açısından önemli bir faktör olduğu inancındayım. Çünkü; burada bir 'paylaşma' iklimi oluşturduk. Çıktığımız yolda, yaşadığımız o kadar olumsuzluğa ve çıkmaza rağmen geldiğimiz nokta, ancak paylaşma ve birliktelikle tarif edilebilir. Trabzon’da da bu iklimi yaşatmaktan öteye hedefimiz ve çabamız olmadı. Şu anda Trabzon’da çimento fabrikası ve 2 adet hazır beton tesisimiz bulunmaktadır. Bu tesislerin Trabzon ekonomisine ve insanına olan katkısını artırmak bizim için önemlidir. Trabzon Çimento aynı zamanda Karadeniz’deki diğer yatırımlarımızın da lokomotif gücüdür. 21 yıldır Aşkale’de parlayan kıvılcımla yola çıkan ve bu gün Doğu Anadolu ile Karadeniz Bölgesi’nde binlerce insana iş imkânı sağlayan şirketimiz, Trabzon’a yapılan ve yapılacak her güzel işe destek olmaktadır.

Emrah Paça / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel