Yomra'nın yıldızı yatırımlarla parlıyor

 Trabzon’un parlayan ve yükselen yıldızı Yomra. Jimnastik salonu açılan ilçeye Trabzon'un ilk özel üniversitesi kuruldu. Adliye sarayı, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sahil düzenlemesi, Yurtkur binaları ile birlikte özel sektörün en fazla yatırım y

Yomra'nın yıldızı yatırımlarla parlıyor

 

Trabzon’un parlayan ve yükselen yıldızı Yomra. Jimnastik salonu açılan ilçeye Trabzon'un ilk özel üniversitesi kuruldu. Adliye sarayı, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sahil düzenlemesi, Yurtkur binaları ile birlikte özel sektörün en fazla yatırım yaptığı ilçe olan Yomra son yıllarda göz kamaştırmaya başladı. Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçenin kabuğunu kırdığını ifade etti.
 
İlçeye yakışır çalışmalar yapan Yomra Belediyesi, kentsel dönüşümle olduğu kadar sosyal dönüşümle de özenli çalışmalar yürütüyor. Mali disiplini sağlayarak başlattığı hizmet hamlesinden kentsel dönüşüme, altyapıya, sosyal belediyeciliğe ve rutin belediyecilik hizmetleri ile yapılan yatırımlara kadar dev hizmetleri hayata geçiren Yomra Belediyesi, yükselen bir değer ve örnek bir kent olma yolunda yürüttüğü çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kentsel dönüşümle Yomra’nın öncü ve örnek ilçe olacağını belirten Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, 9 yılda ilçeye önemli yatırımlar kazandırdıklarını ve projeler kapsamında ilkleri yaşattıklarını belirtti. İşte Sağıroğlu’nun açıklamaları:
 
YOMRA’YI BİZE EMANET EDENLERİ ASLA MAHCUP ETMEDİM
 
Bizim siyasal anlayışımızda rehavet yoktur. Biz, her gün seçim olacakmış gibi çalışırız. Çalışma yöntemimiz böyledir. Bu nedenle seçimden seçime değil her günü planlayarak, projelendirerek ve toplumun tüm kesimlerini ayrı ayrı çalışma alanı ilan ederek siyasal stratejiler geliştiririz. Canlı, yaşayan ve dinamik bir yapım programımız vardır. Bu programın belirlediği hedefler ve ortaya koyduğu projeler paralelinde çalışır, yeni kampanyalar düzenler ve seçime böyle gireriz. Yani biz bugün seçim olacakmış gibi her an hazırız. Başarımızın sırrı buradadır dersek pek de yanlış söylememiş oluruz. 
 
EN FAZLA DEVLET YATIRIMI ALAN İLÇEYİZ
 
Yomra, bu dönem merkezi hükümetten en fazla devlet yatırımı alan ilçedir. Bu hizmetlerin buraya gelmesinde benim emeğim ve payım büyüktür. Merkezi hükümetten ne istemişsek aldık. Şöyle yanlış bir algı var: Eğer iktidar ile belediye başkanı aynı partiden olursa hizmet yağar. Yomra’da durum farklı. Belediye başkanı bağımsız fakat yatırımı en fazla alan ilçe Yomra. Demek ki çalışır çabalarsanız, yatırımı almasını bilirseniz hizmetler gelir. Yomra’ya Yurtkur öğrenci yurdunun yapımı için verdiğim çabayı ben bilirim. Ha proje yaptım, getirdim, merkezi hükümet kabul etti. Ben proje yaptım, getirdim, TOKİ kabul etti. Şimdi yeni bir alan oluşuyor. Özdil yolu ihale edildi. Biz hemen o alanda imarı yeniden gözden geçirdik. Spor salonu projesi yaptık getirdik, spor salonunu aldık. Sahil projesi yaptık getirdik, hemen karşılığını aldık, adliye sarayı, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi... Bunlar hep Yomra sınırları içerisinde. Demek ki çalışınca oluyor. Ben gerçekten Yomralılara verdiğim sözleri yerine getirmek ve onların boyunlarını eğdirmemek için gece gündüz çalışıyorum, çalışmaya da devam edeceğim. 
 
Büyükşehire hazırız
 
Yomra, büyükşehir ilçesinin belediyesi olarak hazır. Çamlıyurt, Madenli, Tandırlı, Gülyurdu, Ocak, Kıratlı köylerimizde yapılamayan çalışmalara başladık. Bugün itibariyle köy muhtarlarınızla bir anket yapmanız halinde bize olan güvenlerini test edebilirsiniz. Mesela Taşdelen’de 10 aydır kapalı olan heyelanlı bir yol vardı. Benim sınırlarımda değil. Taşdelen muhtarım ve dostlarım benden rica ettiler, ben de şirketime ait makinelerle orayı açtım, gereğini yerine getirdim. Sonra da belediyemiz makinesiyle birlikte bir çakıllama yaptırdım. Şu anda açtığımız yoldan çalışıyorlar.
 
Oradaki arkadaşları da yadırgadım. 400 nüfuslu köyün yolu kapalı, bir ödenek bulup yapamıyorsunuz. Aynı şeyi Kıratlı köyünde yaşadık. 2 yıldır kapalı olan bir yol vardı, açtım, temizledim, teslim ettim. Ben köylere karşı duyarlıyım. Büyükşehir olayını abartmamak lazım, yük getirir falan diye. Kim sebep olmuşsa Allah razı olsun. Trabzon için bolluktur, berekettir. Korkmamak lazım. Bunun nimeti de vardır, külfeti de vardır. Ama son anda eklenen bir maddeyle beraber 5 yıllık bir muafiyet getirilmiştir. Bu 5 yıllık süre içerisinde binaların ruhsatlandırılması yapılacak. Bir nevi imar affı gibi. Burada vatandaşın faydası da vardır. İl Özel İdare’ye aktarılan paylarla beraber köylere verimli hizmet edemediler. Benim hizmet döneminde köylerde söyleyeceğim şudur: Birinci yıl ana yollarınızın tamamını genişleyeceğim. İkinci yıl da ana yolların tamamını asfaltlayıp size teslim edeceğim. Yapabilir miyim, yaptım, iddiam var. Ben seçildiğim zaman dedim ki: "Hizmet dönemimde ana arterlerin tamamını genişletip asfaltlayıp size teslim edeceğim." Geldiğimiz noktada hepsi yapılmıştır. 
 
Sosyal tesisler ilçenin önemini gösterir
 
Bir ilçe düşünün, sıralamada 5. büyük ilçe. En eski ilçelerden biri ama konaklama tesisi yok. Tesisi alıp kenara koyduğunuz zaman burası köy demektir. Bir gün oturmuş çay içerken bir adam geldi. Adamcağız Merzifon icra müdürüymüş, oğlunu Yomra Fen Lisesi’ne kaydettirmiş. Otel sordu, belediye başkanı değildim o zaman. Yok demeye utandım. Sohbet ettik, derdini dinledim. "Burada otel yok ama ben sizi misafir edeyim" dedim. Bunu şimdi değerlendirdiğiniz zaman hiçbir anlamı yoktur. Tesisiniz yoksa hiçbir öneminiz yoktur. Biz göreve geldikten sonra öğretmen evi olarak başlattık. Sonra öğretmenlerimiz bunun altından çıkamadı. İstanbul’dan bir arkadaşımız başlattı. Belirli bir seviyeye getirdi, başka işlerinden dolayı ayakta tutamadı. Ben gerçekten çok üzüldüm. Hizmet dönemimde Yomra’ya kazandırdığım en önemli tesisti, ben buna inanıyorum. Ama sonra oranın kapalı olması beni çok üzüyordu. Tüm arkadaşlarımı aradım burayı hayata geçirelim diye. Nasip Emre Aksoy kardeşime imiş. En sevindiğim yönü olimpiyatlara yetişti. Gelen yabancılar burayı ziyaret etti. Bağlantılar yapıldı. Gelip kaldılar, mutlu olduk.
 
Gümrükçüoğlu Trabzon için şanstır
 
Orhan Bey (Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu) Trabzon için bir değerdir. Türkiye için de bir değerdir. Çok güzel hizmetler yaptı. Trabzon için gerçekten bir şanstır ama Yomra için bizim iftiharımızdır. Şartlar neyi getirir neyi götürür, buna neticede karar verecek olan milletimizdir. Ben buradaki toplam vatandaşın üçte ikisine yakınının oyunu aldım. Şu anda onun da üzerine koyduk. Şu anda yapılan anketlerde yüzde 64 civarındayız. 
 
Yomra küçük bir yer, insanı uysal, beyefendi, yapılan iyiliği unutmayan cinsten. Ben sokakta insanlarla yürüyeyim, orada selamlaşayım, eksiğim var mı anlarım. Varsa otururuz, bir çay söylerim içeriz. Konuşurken önce yok der, sonra şu lazımdı... Onu da yerine getirmeye çalışırım. 
 
Yomra büyüyor
 
2004 yılında göreve geldiğimizde Yomra’nın nüfusu 8400 idi. Yomra'nın şu andaki merkez nüfusu 12500 civarında. Demek ki Yomra büyüyor. Göç veren bir ilçe olan Yomra'da gerek yatırımcı çekmek adına gerek gurbetçilere ilçeyi daha cezbedici hale getirmek adına eğitime ve turizme öncelik verdik. Yomra yakın bir zamanda kurulan Avrasya Üniversitesi’nin 388 öğrencisine ev sahipliği yapıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdunun da 550 öğrenciye hizmet vermesiyle yaklaşık 1000 üniversiteli nüfuslu bir ilçe olduk. Sanayileşmeye uygun bir coğrafik yapıda değiliz. Yomra ilçesi, yayla turizmi açısından büyük önem arz ediyor. Özdil - Gümüşhane karayolu yapım aşamasında. Bittiğinde Yomra daha bir başka olacak. İlçeye Sandal Otel, düğün salonu, sahil yolu, süpürme aracı, çöp kutuları, balıkhane kazandırdık. İnşaat sektörünün de gelişmesine katkıda bulunarak ilçenin mali tablosunun iyileşmesini sağladık. Belediyemizin kasasında 2 milyar TL mevcut. Biz halkan alırız, yine bu paraları halka hizmet olarak veririz. Altyapı sorunu olmayan ilçeyiz. Yol genişleme çalışmaları da tamamlanmış durumda. Kanalizasyon sıkıntılarını sona erdirecek olan derin deşarj çalışmalarında ise sona gelmiş durumdayız.
 
Yol medeniyettir, yaşamdır
 
"Yol medeniyettir" diyerek yola çıktığımız çalışmalarımızda bugüne kadar 100 km’nin üzerinde yol betonlaması, 150 km’nin üzerinde asfalt yol kaplaması ve ilçemizin bazı yollarını da parke kaplama yaptık. Ayrıca yolu olmayan bölgelerimizde yeni yollar açıldı, mevcut yollarda yol genişlemeleri ve bozulan yollarımızın yol tamiratları yapıldı. Sahil dolgu alanında vatandaşlarımızın kullanımı amacıyla farklı yerlerde spor aletleri ve banklar kurularak vatandaşlarımızın sahil bölgesinde kullanabileceği alanlar oluşturulmuştur. 
 
TOKİ Trabzon’da ilk ilçe dönüşümünü Yomra’da yapıyor
 
Yomra ilçesinde bir ilke imza atılıyor. Yomra’da yapacağımız kentsel dönüşümden ötürü başta bakanımız Erdoğan Bayraktar’a ne kadar teşekkür etsem azdır. TOKİ ile ilgili biliyorsunuz eski Oymalı caddemiz 1930 yılında yapılmış. Tamamen bitmiş, harabe olmuş. Burayı TOKİ’ye kazandırmak için geçen dönem uzunca süren kendi projemdir. Uğraştım, olurunu aldım. Genel seçimlerin arifesinde getirdim. Fakat değerlendirmelerde bir kısım aksaklıklar vardı. Sayın Erdoğan Bayraktar Bakanımız o zaman milletvekili adayıydı, vatandaş biraz serzenişte bulununca o da TOKİ’ye talimat verdi. TOKİ’den gelecek olan yetkililerle beraber halkımızla buluşup büyük bir kısmı da giderildi. Ben bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum. Yomra için çok hayati bir projedir. 55 bin metrekare alana kuruluyor. 550 konut, 140 ticaret merkezi, iş yeriyle beraber oluşmuş bir projedir. Hakikaten Yomra’nın çevresini değiştirecek, ilçeye Avrupai bir görünüm verecektir. Son imzaları da attık. Artık önümüzdeki aylarda proje hayata geçecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler