Yolcu alma mücadelesine ilginç çözüm

 Rize’de bir minibüs durağı, yolcularını alan rakip durağı yol güzergahında kurdukları Mobese sistemiyle takip ediyor.Rize’nin Çaykent Muradiye Yolcu Taşıma Kooperatifi, minibüsler arasında bilindik yolcu alma mücadelesine ilginç bir çözüm getirdi.Durak y

Yolcu alma mücadelesine ilginç çözüm

 

Rize’de bir minibüs durağı, yolcularını alan rakip durağı yol güzergahında kurdukları Mobese sistemiyle takip ediyor.

Rize’nin Çaykent Muradiye Yolcu Taşıma Kooperatifi, minibüsler arasında bilindik yolcu alma mücadelesine ilginç bir çözüm getirdi.

Durak yönetimi, kendi güzergahlarından başka hatlara ait minibüslerin yolcu alıp almadıklarını tespit etmek için güzergah boyunca güvenlik kameraları yerleştirdi. 8 bin TL tutarındaki sistemle hem rakip durakların yolcularını alıp almadıklarını kontrol ediyor hem de duraklarda bekleyen kendi yolcularını görüp onları bekletmemek için anında duraktan araç çıkarıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykent Muradiye Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kazdal, “Yolcumuzu takip amaçlı bu sistemi kurduk. Yolda bekleyen yolcuları tespit ederek araçlarımızı ona göre hareket ettirip seri davranıyoruz.

 Güzergahımızda dört farklı kamera var. Aynı zamanda rakip durakların bizim güzergahımızdan yolcu aldıklarını direk görme şansımız oluyor. Böyle bir şeyi tespit ettiğimizde hemen işlemimizi yapıyoruz. Bu durakların başkanlarını arayarak konu hakkında bilgi verip gerekli işlemleri yapmalarını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler