Yıldız üniversitesi mezunu çaycı

Trabzon’un Kemerkaya Mahallesi’nde, 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü bitiren Yunus Aktürk (50), iş bulamayınca çareyi çay ocağı açarak diplomasını da duvara asmakta buldu. Üç çocuk babası olan Aktürk şimdi ise, kızını

Yıldız üniversitesi mezunu çaycı

Trabzon’un Kemerkaya Mahallesi’nde, 1988 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünü bitiren Yunus Aktürk (50), iş bulamayınca çareyi çay ocağı açarak diplomasını da duvara asmakta buldu. Üç çocuk babası olan Aktürk şimdi ise, kızının da üniversite mezunu olduğu halde mesleğiyle ilgili iş bulamamasından yakınıyor.

Okumanın önemine vurgu yapan Aktürk, "Bir ülkenin kalkınması için her insanın mutlaka okuması gerekiyor. Cahillik kadar kötü bir şey yoktur. Çaycı da, seyyar satıcı da üniversite mezunu olur. Ama bu ülkede zamanında diploma yeterli değildi ve herkes torpille işe giriyordu. Biz torpilimiz olmadığı için işe giremedik. Çareyi çay ocağı açarak çocuklarımızı okutmakta bulduk. 24 yıl sonra kızım da üniversiteyi bitirdi ancak o da benim gibi ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili halen bir iş bulamadı. Farklı bir alanda çalışıyor. İki çocuğum daha okuyor. Okutacağım da. Mutlaka diplomaları olsun. Bugün olmazsa bu diplomalar onlara yarın mutlaka lazım olacaktır" ifadelerini kullandı. Trabzon’un eğitim durumuna da değinen Aktürk, "Gençlerin okuma istekleri en başta aileden gelir. Bunun için aile eğitim de çok önemlidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel