Yetim anası yetim kaldı

Trabzon'da 30 yaşında dul kalan Ayşe Nine, hayatını muhtaç çocuklara bakmaya adadı. Bugüne kadar 4 yetim kızı büyütüp evlendiren Ayşe nineyi şimdi hiçbiri arayıp sormuyor Trabzon'da 75 yaşındaki Ayşe Büyükyılmaz'ın evi, adeta 'sığınma evi' gibiydi. Gençli

Yetim anası yetim kaldı
Trabzon'da 30 yaşında dul kalan Ayşe Nine, hayatını muhtaç çocuklara bakmaya adadı. Bugüne kadar 4 yetim kızı büyütüp evlendiren Ayşe nineyi şimdi hiçbiri arayıp sormuyor
 
Trabzon'da 75 yaşındaki Ayşe Büyükyılmaz'ın evi, adeta 'sığınma evi' gibiydi. Gençliğinde büyük yokluklar ve acılar çeken, 30 yaşında dul kalan Ayşe Nine, hayatını muhtaç çocuklara bakmaya adamıştı. Bugüne kadar 4 yetim kızı evinde bakıp büyüttü, hepsini evlendirdi. Ama hiçbirisi onu arayıp sormuyor.
 
Ayşe Büyükyılmaz, Maçka ilçesinin Çamkonaklar köyünde yaşıyor. Küçük yaşta annesini kaybeden Büyükyılmaz, yaşı 18'e geldiğinde evlenmiş. Ancak 30 yaşında dört çocuğuyla dul kalmış. Çocuklarını tarlalarından yetiştirdiği ürünleri satarak ve dul maaşıyla büyüten Büyükyılmaz, hepsine birer daire alıp evlendirmiş. Yalnız kalan Ayşe Nine, fakir olan bir akrabasının çocuğu S.K.'yi 6 yaşındayken yanına almış. Okula gidecek durumu olmayan F.K.'ye de evini açmış. İkisini de okutup evlendiren Büyükyılmaz, bir gün karşı köyden akrabasının kızı H.S.'nin zorla evlendirmek istediklerini duyup onu da evine almış. 2 yıl sonra sevdiğiyle evlenen H.S. şimdi Kıbrıs'ta.
 
Ayşe Nine 4 yıl önce de evinin bodrum katında G.T adlı genç kızı buldu. Birkaç gün evinde misafir etti, evine göndermek istediği sırada, "Beni dövdüler geri dönemem" cevabını aldı. Ayşe Nine, kimsenin arayıp sormadığı Gamze'nin davranışlarında farklılıklar görünce doktora götürdü. Gamze'ye şizofren teşhisi konuldu. Tedavi etti, baktı büyüttü. Geçen yıl o da evlenerek evden ayrıldı.
 
'YİNE DE HAKKIM HELAL OLSUN'
 
Ayşe Nine şimdi yalnız kaldı. Ama en büyük yalnızlığın bakıp büyüttüğü hatta evlendirdiği kızların kendisini bir kez dahi olsun aramaması. "Gençliğimde yokluğu da yaşadım acıyı da. Kimsesizlere, fakirlere, muhtaçlara yardım etmem bundandır" diyen Ayşe Nine, "Çeyizlerini yaptım, ev eşyalarını aldım. Gelinliklerine kadar gönderdim. Ben bu işi Allah rızası için yaptım. Beklerdim ki dua etsinler beni arasınlar diye. Bir tanesi bile 'Ekmeğini yedim, annem ve babam oldun. Ne yapıyorsun?' diye aramadı. Vefasız çıktılar. Olsun yine onlara hakkımı helal ediyorum" dedi. Ayşe Nine, "Bugün yine bir yetim olsun yine bakarım, büyütürüm. Beni en çok üzen beni bu şekilde yetim bırakmaları. Vefa denilen şey hakikaten bu dünyada yokmuş" diye konuştu.
 
Özgür ÖZDEMİR/ SABAH

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel