Yeşilçam Ünye'de buluştu

 Türk filmlerinin özellikle dövüş sahnelerinin aranan karakterlerinden olan İhsan Gedik, çıkardığı “Türk ve Dünya Sinema Tarihi” isimli kitabıyla şehir şehir dolaşıyor. 1942 Samsun doğumlu olan İhsan Gedik, sinemaya 1959 yılında başladı ve binin üzerinde

Yeşilçam Ünye'de buluştu

 

Türk filmlerinin özellikle dövüş sahnelerinin aranan karakterlerinden olan İhsan Gedik, çıkardığı “Türk ve Dünya Sinema Tarihi” isimli kitabıyla şehir şehir dolaşıyor. 1942 Samsun doğumlu olan İhsan Gedik, sinemaya 1959 yılında başladı ve binin üzerinde filmlerde oynadı. 1979 yıllarından sonra Yeşilçam’da başlayan müstehcen film furyasından kaçarak memleketi Samsun’a geldi ve Türkan hanımla evlendi. 1982 yılında sinemanın düzelmesiyle yine filmlerde rol aldı ve sinemadan emekli oldu. Ünyeli Fahri Dinç’le Yeşilçam’dan arkadaş olan ve 6-7 filmde birlikte rol alan İhsan Gedik, tesadüfen Ünye’de karşılaştı. Kitabını tanıtmak üzere Ünye Kaymakamlığı’na giden İhsan Gedik’e kaymakam sekreteri, “Sizlerden bir kişi de burada yaşıyor. Onu gördünüz mü?” diye sorması üzerine Fahri Dinç, kaymakamlığa çağrıldı. Dinç ile Gedik, 37 yıl aradan sonra Ünye’de buluştular.

“Biz okuyamadık” diyen İhsan Gedik, “Çocuklarımı okutmak için bir kitap çıkarttım. Sadece emekli maaşı ile hem geçinip hem çocuk okutmak kolay değil. Oğlumu okuttum, şimdi kızımı okutuyorum. Onun için bu kitabımı kendim imzalayıp satıyorum. Galiba Artvin’e kadar gideceğiz” dedi.

Türk sinema tarihini anlatan bu kitap için Kadir İnanır, Cüneyt Arkın, Serdar Gökhan ve Kuzey Vargın’ın desteklerinden dolayı onlara teşekkür eden emektar aktör Gedik, “Yeni diziler bizleri unuttu, bizler de bir gün bu fani dünyadan gidince kıymetimiz anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel