Yerel seçimde ittifak yok

 Trabzon’da partiler arası diyalog ve hoşgörü ortamı pek çok ilin çok ilerisinde bulunurken özellikle partiler arası tatlı bir rekabette kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Verilen demeçler ve açıklamaların yanı sıra siyasi partilerin nezaket ziya

Yerel seçimde ittifak yok

 

Trabzon’da partiler arası diyalog ve hoşgörü ortamı pek çok ilin çok ilerisinde bulunurken özellikle partiler arası tatlı bir rekabette kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Verilen demeçler ve açıklamaların yanı sıra siyasi partilerin nezaket ziyaretlerinde de bu tablo kendini gösteriyor. Son olarak CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın MHP Merkez İlçe yönetimine yapmış olduğu iadeyi ziyarette de gazetecilerin yerel seçimlerle ilgili soruları da rekabetin boyutlarını ortaya koydu. Samimi ve dostane bir ziyarete aynı şekilde gösterdiği karşılama ile karşılık veren MHP Merkez İlçe yönetimi söz konusu yerel seçimlerle ilgili net konuştu.

İTTİFAK SÖZ KONUSU OLMAZ

CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya, yerel seçimler elbette bizim için öncelikli hedefimizdir. Bu hedefi gerçekleştirmek için de güçlü bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon için de iddialıyız. Herkes kendi yolunda seçimlere girecek. Biz bir ittifak düşünmüyoruz Trabzon’da gülcü konumdayız. CHP olarak çalışmalarımız AK parti karşıtlığı olarak algılanmamalı. Trabzon’u kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

TRABZON’DA İDDİALIYIZ

Ziyarette MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve merkez ilçe yöneticileri CHP’li siyasetçileri samimi bir şekilde karşılayarak misafirperverliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi. Kim birinci olacak sorusuna ‘Bütün siyasi partiler birinci olmak için sahaya çıkar ve çalışır.

Ancak tabi ki biz birinci olacağız’ şeklinde cevap veren MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, “MHP’ye gönül verenlerle birlikte Trabzon’da yerel seçimleri kazanmaya kararlıyız. O gücümüz de var. Kendini gülcü zannedenler bir bakmışsınız ki güçsüzlüğü ortaya çıkmıştır. Geçmiş yılların aksine Trabzon’da iddialıyız ve orta hisar belediyesi dahil Büyükşehir’i kazanacağız” dedi.

BÜYÜK REKABET

Partiler arası diyaloğun bütünleştirici etkisi bir tarafa siyasetin nabzının yerel seçimler ilerledikçe sert atacağı görülüyor. Trabzon’da mevcut belediyede iddialı konumda bulunan AK Parti belediyesini kimin kazanacağı ise merak konusu. Her siyasetçi kendi partisini gülcü olarak görürken AK Parti de MHP ve CHP kadar iddialı konumda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler