Yerel ve bölgesel yayıncılar buluşmasının 6. durağı Rize!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Mart ayında Konya’da başlattığı istişare toplantılarının 6.’sı Rize’de düzenlendi.

Yerel ve bölgesel yayıncılar buluşmasının 6.’sı bugün Rize’de gerçekleştirildi.

TİMBİR ve Rize Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen çalışma toplantısına farklı illerden yayıncılar katılım sağladı.

Yayın kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleşen toplantıda sorunlar, çözümler, görüş ve düzenlemeler konuşuldu.

Rize'de İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6. Yerel ve bölgesel yayıncılar toplantısında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TİMBİR Başkanı Süleyman Basa, RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu ve Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, yayın kuruluş temsilcileri, basın mensupları katılım gösterdi.

Haber61’inde takip ettiği toplantıda, yerel ve bölgesel yayıncılığın sorunları, beklentileri ve önerileri tespit edilecek ve gelecek üzerine görüşlerde bulunuldu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren, TİMBİR Başkanı Süleyman Basa,” Genelde Ankara’ya giderdik orada toplanırdık. İlk kez yöredeyiz. RTÜK Başkanımızla aynı zamanlarda okuduk burada. Program içi teşekkür ediyorum. RTÜK denildiğinde, eskiden devletin ser elidir, ceza kesecek diye bilinirdi. Ama son dönemde yayıncılara kucak açarak çığır aştı. Anadolu medyası milletin medyasıdır. Bugün burada yayıncı arkadaşlarla RTÜK’ün yapmış olduğu çalışmaları birlikte dinleyeceğiz ve gerekli yerlere iletme fırsatı bulacağız. Herkese teşekkürler. “ dedi.

Yerel medya buluşmasının 6. Durağı Rize! Yerel ve bölgesel yayıncılar toplandı

RATEM Başkanı Mehmet Aydın Şerbetçioğlu ise ifadelerinde, “Tüm üyelerimizde tüm toplantılara katıldık. RTÜK’ün için eskiden toplanırken elimiz ayağımız titrerdi. Değerli Başkanımız her zaman sorunlarımıza çözüm üretmek için tüm imkânlarını kullanmıştır. Biz ne zaman ne istesek ne zaman müracaat istesek, sağ olsun her zaman destek oldu. Dijital yayıncılık sürecimiz ile de yakından ilgilendi. Vakit ayırdılar. Projelerimizi sunduk. En kısa sürede çalışmalarımız hazır hale gelecek. Sorunlarımız var elbette, hepsini konuşacağız. Hayırlara vesile olsun. “ dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Biz bu toplantıları yerel medyanın sorunlarını temsilcilerinden yerinde dinleyelim diye yapıyoruz. Güzel etkinlikler yapalım diye arzu ediyoruz. Amacımız hem meslek örgütü arkadaşlarımız ile hasbihal etmek sorunları paylaşmak, RTÜK, olarak alacağımız bir önlem varsa anında alırız. Sıkıntılar ve çözümler konuşulacak. Aile bakanımıza teşekkür ediyorum. Aile dostu, çocuk dostu dizilere ve yapımlara ödül planlamaktayız. Valimize ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum. RTÜK’ün tüm kapıları sizlere açık. Gazze’deki durum ziyadesiyle üzmektedir. Tüm dünya medyasını da göreve davet ettik. Orada görev yapan arkadaşlarımın yanındayız. Onlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Önemli bir etkinlik, 6. İstişare toplantının burada yapılması buraya verdiğiniz önemi kıymeti anlamış olduk. Teşekkür ediyoruz. Bu alanda emek veren duayenler tüm süreçlerden geçerek geldiler. Matbaadan dijital dünyaya kadar geldiler. Ummadığımız kitlelere ve hayal etmediğimiz alanlara gidiyoruz. RTÜK hepimizin zihninde sanki bir sınırlandırma olarak kalmış. Oysaki şimdi bir birliği sağlamak için etkinlikler yapıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgesel toplantıya güç veren sayın başkanımıza da teşekkürler sunuyorum. Hayırlara vesile olsun. “ şeklinde konuştu.

Yerel medya buluşmasının 6. Durağı Rize! Yerel ve bölgesel yayıncılar toplandı

RTÜK’ün hazırladığı sunumların gerçekleştirilmesinin ardından toplantı soru ve cevap şeklinde devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler