Yeni Zigana Tüneli ne zaman başlıyor?

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Zigana Tüneli'nin bu yıl sonunda ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanacağını bildirdi.Üstün, Torul Kaymakamı Recai Karal, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, İl Genel Meclisi Başkanı Şe

Yeni Zigana Tüneli ne zaman başlıyor?

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Zigana Tüneli'nin bu yıl sonunda ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanacağını bildirdi.

Üstün, Torul Kaymakamı Recai Karal, Karayolları 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ve AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz ile yapımı devam eden Gümüşhane-Trabzon, Gümüşhane-İkisu-Şiran kara yolunda incelemelerde bulundu.

Üstün, incelemelerinin ardından yapımı tamamlanan Torul 1 ve Torul 2 tünellerinin giriş ve çıkışlarında vatandaşlardan çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, "Tünellerin giriş ve çıkışlarının kazaya müsait olduğu ve zaman zaman kazaların yaşandığı bizlere iletildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü vatandaşların bu şikayetlerini dikkate alarak hazırladığı projeyi Bakanlığa onaya gönderdi. Bunları takipçisi olacağız ve bir an önce neticelendirip yolumuzu sağlıklı yapıya kavuşturacağız" dedi.

"İŞTE YENİ TÜNELİN PROJESİ" İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Yapımı devam eden Gümüşhane-İkisu-Şiran kara yolunun bu yıl bitmesinin beklendiğini, 10 kilometrelik bir bölümünün kaldığını ifade eden Üstün, "Önemli olan bu duble yollarımızın bir an önce bitirilerek hizmete açılmasıdır. Yapımı süren bölünmüş yol çalışmamızdaki eksikleri ve yol güzergahındaki yerleşim alanlarında vatandaşlarımızın isteklerini tespit ederek, sorunsuz şekilde yapım çalışmalarını tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.

Üstün, Zigana Tüneli'nin de bu yıl sonunda ihalesinin yapılarak yapımına başlanılacağını söyledi.

Karayolları Bölge Müdürü Bayramçavuş ise Gümüşhane-Trabzon kara yolunun Kürtün yol ayrımında bulunan ve "kanlı viraj" olarak adlandırılan virajın, Köprübaşı 2 ve Köprübaşı 3 tünellerinin tamamlanması ile ortadan kalktığını kaydederek, "Bu bölgemizde çok sık kazalar olurdu. Kamyonlar ve tırlar virajı alamayarak devrilirdi. Artık böyle bir şey kalmadı. Şu anda son derece güzel tüneller ve fonksiyonel kavşak yaptık. Onun benzerlerini Torul giriş ve çıkışlarında da yapma gayreti içindeyiz. Torul'un giriş ve çıkışlarına aynı kavşakları konuşlandıracağız. Hem lojistik hem de transit trafiğe rahat bir geçiş sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler