Yeni Hastane esnafı mağdur etti

Akçaabat Devlet Hastanesi'nin yeni hizmete giren Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne taşınmasının ardından, ilçe esnafı ticari gelirlerinde büyük bir düşüş yaşadığını belirtti.Akçaabat'ta ticari faaliyetini sürdüren kır pidesi işletmeci Abdullah Evi

Yeni Hastane esnafı mağdur etti

Akçaabat Devlet Hastanesi'nin yeni hizmete giren Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'ne taşınmasının ardından, ilçe esnafı ticari gelirlerinde büyük bir düşüş yaşadığını belirtti.

Akçaabat'ta ticari faaliyetini sürdüren kır pidesi işletmeci Abdullah Evin, yeni hastanenin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki çoğu eczanenin taşındığına dikkat çekerek ilçenin adeta boşaldığını söyledi.

Farklı il ve merkezlerde işletmeleri bulduğunu belirten işletme sahibi Evin, hareketli olduğu için Akçaabat'ı tercih ettiğini belirtirken, mevcut hastanenin başka yere taşınmasıyla ilçenin artık ticari hareketliliğini yitirdiğini söyledi.

Dünyaca ünlü Akçaabat köftecilerinin de ikinci plana atıldığını iddia eden Evin, "Büyük köfteciler sahile taşınmış ama buradaki küçük esnaf unutulmuş. Akçaabat'ın şehir merkezi canlandırılmalıdır" dedi.

Boşalan hastanenin farklı bir şekilde değerlendirilebileceğini kaydeden Evin, "Hastane yeri çok çeşitli bir şekilde değerlendirilebilir. Bir öğrenci yurdu olabilir, adliye buraya taşınabilir veya özel hastane olarak kullanılarak bu durum aşılabilir. Hastanenin gitmesiyle birlikte boşalan binanın değerlendirilmemesi şehri ıssız bir hale getirmiştir. Özellikle akşam saatlerinde hastanenin acil servisinin faaliyet göstermesi, orada güvenlik görevlisi, polis ve sağlık hizmetinde çalışanların olması bizlere güven veriyordu. Diğer esnaf arkadaşlarımız da benimle bu düşünceleri paylaşmaktadır" diye konuştu.

Öte yandan Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya önderliğinde bir grup esnaf, hastanenin taşınmasına tepki göstermişti. Kapatılan Akçaabat Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan grup, boşalan devlet hastanesinin yeniden bir sağlık kuruluşu olarak faaliyete geçirilmesi için imza kampanyası düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel