Yazıcı: Cumhuriyet, Türkiye'nin en büyük...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Cumhuriyet, Türkiye'nin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyet'in değerleri elbette ki hepimizin üzerinde hassasiyet gösterdiği değerlerdir. Artık bu değerlerle birbirimizi ölçüp biçmemeliyiz" dedi.Rize'de temaslarda bul

Yazıcı: Cumhuriyet, Türkiye'nin en büyük...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Cumhuriyet, Türkiye'nin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyet'in değerleri elbette ki hepimizin üzerinde hassasiyet gösterdiği değerlerdir. Artık bu değerlerle birbirimizi ölçüp biçmemeliyiz" dedi.

Rize'de temaslarda bulunan Yazıcı, Pazar Öğretmenevi'nde düzenlenen kahvaltıda, sivil toplum örgütü temsilcilerine ve partililere hitap etti.

Türkiye'nin sorunlarını çözmek için dikleşmeden, kararlı bir duruş sergilediklerini belirten Yazıcı, hep proje odaklı çalıştıklarını vurgulayarak, "Bizim siyasi anlayışımızda kesinlikle çatışma yok, diyalog var. Kutuplaşma yok, katlanmak vardır. İdeolojik bağnazlık asla yoktur, projecilik vardır" diye konuştu.

Siyasetin, değerler üzerinden değil, projeler üzerinden yapılan bir yarış şeklinde gerçekleşirse faydalı olacağını dile getiren Yazıcı, "Değerler hepimizindir. Cumhuriyet, Türkiye'nin en büyük kazanımıdır. Cumhuriyet'in değerleri elbette ki hepimizin üzerinde hassasiyet gösterdiği değerlerdir. Artık bu değerlerle birbirimizi ölçüp biçmemeliyiz. Türkiye, kısa zamanda çok büyük projeleri başarıyorsa bu, projelerin sürekli takip edilmesi sayesindedir" ifadesini kullandı.

Yerel seçimlere az bir süre kaldığını anımsatan Yazıcı, demokrasinin en önemli aracı olan seçimlerin, yapılacakların ve yapılanların ölçüldüğü, hasada döndüğü gün demek olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü, milletten aldıkları güçle, millete ait kaynaklarla kararlı bir şekilde yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz, Türkiye'nin ekonomisini büyütmek, halkımızın, milletimizin refahını artırmak, sosyal statüsünü yükseltmek, ülkenin bulunduğu coğrafyada etken, üretken bir konuma getirmek için gece gündüz koşarken, büyük projeleri hedefine koyup Türkiye'nin vizyoner bir ülke olması noktasında adımlar atarken birileri de bize çelme takıyor. Bu konuda hükümetimizin Türkiye'ye sağladığı kazanımları kıskananlar ya da istemeyenler, hükümetin faaliyetlerine, özellikle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin Başbakanı'nın karizmatik kazanımına zarar getirecek eylemler icra ediyor. Elbette ki bunları durup seyredecek değiliz. Hükümetimiz de bu noktada çok kararlı bir duruş sergiliyor. En büyük güvencemiz, millet çünkü gerçekten bizim milletimiz feraset sahibidir. Doğrunun çok erken tanısını koyar, teşhis eder ve kararını da ona göre verir."

TÜRKİYE'DE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ HEP SORUN OLMUŞTUR

Türkiye'nin önündeki önemli hedef projelerinden birinin de "Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bunun gerçekleşmesini istemeyenler var. Türkiye'nin devasa projelerini gerçekleştirememesini isteyenler var ama milletimiz elbette ki bunları görüyor, seziyor, biz de bunu dillendiriyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki 30 Mart'ta, yerel seçimlerin ötesinde bir anlam kazanmış olan bu seçim, Türkiye'nin ilerlemesi veya geriye gitmesi, projelerini gerçekleştirmesi veya gerçekleştirememesi, bu konudaki kararlı yürüyüşünün güçlenmesi veya güç kaybı sonucunu doğuracak önemli bir seçimdir. İlk defa siyasi tarihimizde bir cumhurbaşkanının seçimini yerel seçimden sonra yapacağız. İlk defa millet seçecek. İlk defa Türk milleti sandık başına gidecek, cumhurbaşkanı seçecek. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri hep sorun olmuştur. Onu da sorun olmaktan çıkartmak istiyoruz. Zaten halk tarafından seçilmesine ilişkin düzenleme bu amaca matuf (yönelik). Böylesine önemli sonuçları olacak bir yerel seçimde elbette hizmete odaklanacağız."

Kahvaltı programının ardından, Ardeşen ilçesine geçen Bakan Yazıcı, Hentbol Bayanlar Süper Ligi'nde mücadele eden ve bugün Kadınlar Challenge Kupası'nda Sırbistan'ın Naisa-Nis takımıyla karşılaşacak olan Ardeşen Gençlik'in sporcularıyla ve kulüp başkanı Rauf Oğuz ile görüştü.

aa_picture_20140208_1536460_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel