Yaylalar artık helikopter ile gezilecek!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, “Ordu'nun 26 yaylası var. Hepsi birbirinden güzel ve görülmeye değer yaylalar. Bütün yaylalarımızı tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Helikopterle şehir merkezinden turistleri günübirlik yaylalara getirip gezdirme çalışmalarımız v

Yaylalar artık helikopter ile gezilecek!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, “Ordu'nun 26 yaylası var. Hepsi birbirinden güzel ve görülmeye değer yaylalar. Bütün yaylalarımızı tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Helikopterle şehir merkezinden turistleri günübirlik yaylalara getirip gezdirme çalışmalarımız var” dedi.

Vali Kenan Çiftçi'nin, Ordu'da göreve başladıktan sonra uygulamaya başlattığı 'Her Ay Bir İlçede Kaymakamlar Toplantısı'nın mart ayı toplantısı Aybastı ilçesinde yapıldı.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, toplantıda yaptığı konuşmada yaylaların önemine değindi. Çiftçi, yaptığı açıklamada, “Yaylalarımızı yerinde görüp, tanıtmaya çalışıyoruz. Aybastı ilçemize bağlı ve köklü bir geçmişe sahip olan Perşembe Yaylamız da 907 yıldır festivallerin düzenlendiği, şenliklerin yapıldığı ve yaşatıldığı önemli bir yaylamız. Aynı zamanda dünyada eşi benzeri olmayan tabiat harikası mendereslerin bulunduğu bir yaylamızdır. Burayı da en iyi şekilde tanıtıp, turizme kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

“PERŞEMBE YAYLASI ÇOK DAHA FARKLI OLACAK”

“Toplantımızı her ay olduğu gibi farklı bir ilçede, farklı bir mekanda yapıyoruz” diyen Vali Çiftçi, “Bu ayki toplantımızı da Aybastı Perşembe Yaylamızda gerçekleştirdik. Perşembe Yaylamız Türkiye'de önemli yaylalarımızdan bir tanesi. Burası 907 yıldır konaklanan, sosyal aktiviteler düzenlenen bir yer. Arkadaşlarımıza burayı göstermek istedik. Buranın gündemde yer alması bizim için çok önemli. 2014 yılını Ordu için yayla yılı ilan ettik. Yaylalarımızda her mevsim, her ay bir etkinlik yapalım arzu ettik. Kar olsaydı Perşembe Yaylamızda kayak etkinlikleri düzenleyecektik ama gördüğünüz gibi Mart ayındayız ve kar yok. Türkiye'nin en güzel menderesleri burada. Toplantı bitiminde bu güzel manzarayı temaşa eyleme adına bir gezinti yapalım istedik. Burası yapılan etkinliklerle her ay gündemde olan, olması gereken, yabancı ve yerli turistlerin de ilgisini çeken güzel mekanlar. Yazın burada ciddi etkinlikler düzenleniyor. Bunları daha disipline ama tüm kamuoyuna yayılacak şekilde projelerimiz, planlamalarımız var. Helikopterle şehir merkezinden turistleri günübirlik buralara getirip gezdirme çalışmalarımız var. Buranın imar planı ise bitmek üzere. İmar planı bittikten sonra Perşembe yaylası çok daha farklı olacak" şeklinde konuştu.

20140305aw025256_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel