Yayla Rüzgarı KTÜ'de Esecek

 Karadeniz Teknik Üniversitesi Horon Kulübü yayla rüzgarını Atatürk Kültür Merkezi'ne taşıyacak. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde halk oyunları faaliyetlerini sürdüden K.T.Ü. Horon Kulübü ''Esti Yayla Rüzgarı'' adlı etkinliği 4 Ocak 2013 tarihinde saat 1

Yayla Rüzgarı KTÜ'de Esecek

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Horon Kulübü yayla rüzgarını Atatürk Kültür Merkezi'ne taşıyacak.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde halk oyunları faaliyetlerini sürdüden K.T.Ü. Horon Kulübü ''Esti Yayla Rüzgarı'' adlı etkinliği 4 Ocak 2013 tarihinde saat 19.00'da K.T.Ü. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.Etkinliği horon ve kemençe şöleni olarak nitelendiren kulüp üyeleri,etkinliğin ücretsiz ve halka açık olduğunu bildirdiler.
 
Etkinlikte,ekip müzisyenlerinden Musa Gömleksiz,Feluka Grubu'nun solisti ve aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Abdullah Akat sahne alacak.Abdullah Akat'a kemençesiyle,K.T.Ü. Devlet Konservatuarı öğrencisi Aytekin Gülay eşlik edecek.
 
Yöresel türkülerin sunumunun yanı sıra horon gösterileride etkinliğin olmazsa olmazı konumunda.K.T.Ü. Horon Kulübü erkek ekibi ve kız ekibinin Trabzon yöresi oyunlarının yanı sıra,unutulmaya yüz tutmuş bıçak horonu da solo olarak izleyenlerin beğenisine sunulacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel