"Yassıada Demokrasi sembolü oluyor"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren TOBB tarafından Yassıada’da “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinin temel atma törenine katıldı. Başkan Eren, Yassıada’da hayata geçirilen projenin Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürlükleri

"Yassıada Demokrasi sembolü oluyor"
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Şadan Eren TOBB tarafından Yassıada’da “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinin temel atma törenine katıldı. Başkan Eren, Yassıada’da hayata geçirilen projenin Türkiye’nin demokratikleşme ve özgürlüklerinin bir sembolü olacağını dile getirdi.
 
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Yassıada'da "milletinden aldığı emaneti taşırken ailesinden, arkadaşlarından ve tutkuyla bağlı olduğu milletinden koparılan Adnan Menderes'in anılarının" ve "memlekete büyük hizmetler vermiş 3 demokrasi şehidinin hatırası"nın yattığını söyledi.
 
Hisarcıklıoğlu, TOBB'un fiili olarak 1952'de Adnan Menderes'in başbakanlığı döneminde kurulduğuna değindi. Adnan Menderes'e ve bütün demokrasi şehitlerine vefa borçlarını ödediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Hükümetimizin verdiği görevle Türkiye'nin demokratikleşmesine vurulan bir darbeyle anılan Yassıada'yı 'Demokrasi Adası'na dönüştürmek için adım atıyoruz. Bize verilen proje doğrultusunda Yassıada'yı yeniden inşa ediyoruz. Böylece bugün kimsenin uğramadığı bu adayı, yerli ve yabancı misafirlerin ağırlanacağı, ziyaret edenlerin Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesine tanıklık edecekleri dev bir esere dönüştürüyoruz. Bundan sonra Yassıada denilince akla hüzün değil, umut gelecek. Burayı ziyaret edenler ülke olarak hangi zorlukları aşıp bu noktaya geldiğimizi hatırlayacak. Yassıada artık demokrasi ve özgürlükle anılacak, milli iradenin ve demokrasinin simgesi olacak. Daha büyük hedeflere ulaşmamız için de bir kilometre taşı olacak."
 
-Başbakan Davutoğlu
Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Yassıada'daki yargılamanın yapıldığı salonun aynen muhafaza edileceğini belirterek, "Şu anda metruk ve birçoğu neredeyse çökme durumunda. Muhafaza edilecek. 27 Mayıs platosu şeklinde, burada yaşanan anlar gelecek nesillere aktarılacak" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, dört hususa dikkat çekmek istediğini ve bunların mutlaka korunacağını söyledi. Bunların birincisinin, Yassıada ve Sivriada'nın yaşayan hatıralarıyla tarih içinde muhafaza edilmesi olduğunu aktaran Davutoğlu, bu hatıraları silmeyeceklerini, yok etmeyeceklerini anlattı.
 
Davutoğlu, aksine bunları hatırlatacaklarını dile getirerek, "Nefret ve düşmanlık üretilsin, diye değil, 'bir daha kimse benzer bir eyleme kalkışmasın' diye muhafaza edilecek. Yargılamanın yapıldığı salon, aynen muhafaza edilecek. Şu anda metruk ve birçoğu neredeyse çökme durumunda. Muhafaza edilecek. 27 Mayıs platosu şeklinde, burada yaşanan anlar gelecek nesillere aktarılacak. Demokrasi Müzesi'nde, bütün demokratik mücadele tarihimizin önemli şahsiyetleri, önemli olayları ve önemli kahramanları art arda verilecek. Onlarla birlikte bir demokrasi bilinci oluşturulacak. Dolayısıyla hatıra muhafaza edilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler