Yargıtay Başkanı Trabzon'da

 Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Trabzon Barosu Başkanlığı'nın 85. Kuruluş Yılı ve Avukatlar Günü Etkinliği'ne katılmak amacıyla dün Trabzon'a geldi. Usta Otel'de basın mensupları ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Sami Selçuk,  basın mens

Yargıtay Başkanı Trabzon'da

 

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, Trabzon Barosu Başkanlığı'nın 85. Kuruluş Yılı ve Avukatlar Günü Etkinliği'ne katılmak amacıyla dün Trabzon'a geldi. Usta Otel'de basın mensupları ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Sami Selçuk,  basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 

Konuşmasının başında Siyasi Partiler Yasası'na değinen Selçuk, “Zamanında Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi gerektiğini söyledik. Anayasa ya tamamen değiştirilmeli ya da siyasi partileri kapsayan yasa Anayasa'dan çıkarılmalı dedik. Anayasa Mahkemesi'ne vatandaş farklı görevler yüklüyor. Anayasa Mahkemesi'nin görevi önüne gelen dava dosyasının Anayasa'ya uygun olup olmadığını denetlemek ve karar vermektir” dedi.

 

Yasaların doğru zamanda ve birey menfaati için değil toplum menfaati için çıkarılması gerektiğini belirten Başkan Selçuk, “AK Parti, kapatma davası sonrasında, acil olarak partilerin kapatılmasını güçleştiren bir yasayı çıkarmaya koyuldu. Bu yasa şimdi değil, 3 ay önce çıkarılmış olsa kimsenin sesi çıkmazdı. Birde hukuk karşısında bireylerin ya da toplumların olayla ya da dava ile ilgili ne düşündüğü önemli değildir. Burada önemli olan yasaların konu ile ilgili ne dediğidir. Bu nedenle toplumun çoğunluğu bir dava ile ilgili ne düşünürse düşünsün hakim topluma göre değil, yükümlülüğü olan yasalara göre karar verecektir” ifadelerine yer verdi.

 

elifcavus@haber61.net

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler