Yaralı baykuşlara şefkat eli

Yaralı peçeli baykuşlar tedavi sonrası doğaya bırakılacak

Yaralı baykuşlara şefkat eli

Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi'ne 3 hafta önce yaralı olarak getirilen iki yavru peçeli baykuş, tedavilerinin ardından doğaya bırakılacak. 

Samsun'un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında 56 bin hektarlık alanıyla yaklaşık 350 kuş türünü barındıran Türkiye'nin en büyük sulak alanlarından biri olan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde bulunan Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi, yaralanan veya hastalanan hayvanları tedavi ederek doğal hayatlarına bırakıyor.

3 hafta önce 19 Mayıs İlçesi'nde yuvalandıkları çatıdan düşen ve yaralı olarak vatandaşlar tarafından bulunarak İlk Yardım Ünitesi'ne getirilen iki peçeli baykuşun tedavileri sürüyor. İlk Yardım Ünitesi Veterineri Peria Tabatabaei, "Bu yavrular bize geldiklerinde çok ufaklardı. Gelişimleri için gerekli olan tedavilerini yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bu baykuşları hafta başında uçmalarının gelişmeleri için bünyemizde bulunan antrenman alanına alacağız. Burada baykuşlar içgüdüsel olarak uçmayı öğrenecekler. Daha sonra hayvanları doğal hayatlarına bırakacağız" dedi.

Veteriner Tabatabaei ayrıca şu an ünitede leylek, küçük akbalıkçıl, kulaklı orman baykuşu, martı, üveyik ve şahin bulunduğunu bunlarında tedavilerinin devam ettiğini söyledi.




HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler