Yağmur şimdi de G.hane'yi vurdu

 Özellikle Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyünde etkili olan yağışın ardından 7 kilometrelik köy yolu kullanılamaz hale geldi.Gece boyunca devam eden etkili yağış Taşlıca köyüne bağlı Deregözü Mahallesi ve Kızılali Yayla yolunu tahrip ederken, yoldan arda

Yağmur şimdi de G.hane'yi vurdu

 

Özellikle Kürtün ilçesine bağlı Taşlıca köyünde etkili olan yağışın ardından 7 kilometrelik köy yolu kullanılamaz hale geldi.

Gece boyunca devam eden etkili yağış Taşlıca köyüne bağlı Deregözü Mahallesi ve Kızılali Yayla yolunu tahrip ederken, yoldan arda sadece elektrik direkleri kaldı.

Yağışla birlikte yükselen dere yatağının ormanlık alandan kopardığı ağaç kütükleri ile birlikte kesimi yapılan orman ürünlerini de önüne katarak sürüklediği belirtilirken, kayaların kırılması ile yapılan yol sular altında kaldı.

Yaşananların bir felaket olduğunu belirten Taşlıca Köyü Muhtarı Salim Koca, 20 yıldır böyle bir yağmurun bölgede görülmediğini söyledi. Mahalle ve yaylada bulunan köylülerin mahsur kaldığını ifade eden Koca, “Gece saat 00.00'da başlayan yağış sabah saat 06.00'ya kadar devam etti. Devam eden bu yağış sonrası Deregözü ve Çatalkaya derelerimiz taşarak 7 kilometrelik yolu kullanılamaz hale getirdi. Bu yol Çatalkaya ve Deregözü Mahallemizin bağlantı yolu idi. Aynı zamanda da Kabayalak ve Kızılali yaylalarımızın da yolu. Buralarda yaz mevsimi olduğu için bulunan yaylacılarımız da mahsur kaldı. Teknik elemanların yaptığı inceleme sonrası söylediklerine göre çevre yollarla birlikte 700 bin liralık tahribat mevcut” dedi.

Orman istihsali yaparak geçinen vatandaşların da mağdur olduğunu belirten Koca, yaklaşık 50 metreküp tomruğun sele kapıldığını, odun ürünlerinin ise ne kadar gittiğinin belli olmadığını söyledi.

Kızılali Yaylasından gelen Salim Keleş ise 20 kilometrelik yolu yürüyerek geldiğini ifade ederek gece yarısı başlayan yağışın, yol ve elektrik direkleri haricinde insan ve hayvanlarına zarar vermediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler