Yabancı öğrenciler Trabzon Belediyesi'nde

TÖMER Dil Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi alan bir gurup yabancı öğrenci Trabzon belediyesini ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Trabzon belediye başkan Yardımcısı Hüseyin turan, Trabzon’un eğitim merkezi olduğunun altını çizerek öğrencileri,

Yabancı öğrenciler Trabzon Belediyesi'nde

TÖMER Dil Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi alan bir gurup yabancı öğrenci Trabzon belediyesini ziyaret etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Trabzon belediye başkan Yardımcısı Hüseyin turan, Trabzon’un eğitim merkezi olduğunun altını çizerek öğrencileri, Trabzon Belediyesi’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dünyanın farklı ülkelerinden şehrimize gelen öğrenciler Trabzon’un kültürünü ülkelerine taşıyor.
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmek için Trabzon’a gelen yüze yakın farklı milletlerden yüze yakın öğrenci aldıkları eğitimin yanı sıra hem Türk kültürünü tanıyor, hem de Türkçe öğrenme imkânı buluyor. 
Eğitimleri için kentimize gelen öğrenciler derslerinde başarılı olmak ve yaşadıkları şehre uyum sağlamak için 1 yıl süreyle TÖMER Dil Eğitim Merkezi’nde Türkçe eğitimi görüyor.
 
Şehirle kaynaşma adına değişik kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunan öğrenciler TÖMER Trabzon Şube Müdürü Didar Akyüzlü’nün eşliğinde Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan’ı da makamında ziyaret etti. Yapılan ziyaretten çok mutlu olduğunu belirten Turan “ Farklı ülkelerden şehrimize gelen öğrenci kardeşlerimize Türk misafirperverliğini göstermek ve onları rahat ettirebilmek adına Belediye olarak üstümüze düşün sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.  
 
Kadim bir geçmişe sahip medeniyetler şehri Trabzon’un tanıtılması adına şehrimize gelen öğrenciler, ülkelerinde kültür elçiliği görevi görecek, burada yaşadıkları izlenimleri ve aldıkları bilgileri kendi insanlarına aktaracaklardır. Bu anlamada Trabzon’un uygarlığının ve insan sevgisinin  doğru tanınması için öğrenci kardeşlerimizi şehrimizde en iyi şekilde ağırlamamız gerekir” ifadeleri kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel