"Vira bismillah" demeye hazırlanıyorlar

1 Eylül itibariyle balık avı sezonu başlıyor, Karadenizli balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Geçen sene Karadeniz’de kendisini göstermeyen palamut ve hamside bu yıl beklenti büyük. Konuyla ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Kooperatifi Böl

"Vira bismillah" demeye hazırlanıyorlar
1 Eylül itibariyle balık avı sezonu başlıyor, Karadenizli balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı.
 
Geçen sene Karadeniz’de kendisini göstermeyen palamut ve hamside bu yıl beklenti büyük. Konuyla ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Ali Bayrak, “1 Eylül itibariyle balık avı sezonu başlıyor. Tabii ki bir takım yasaklar da var örneğin, palamut balığında 25 cm yasağımız var. Bu yasaklara uymak mecburiyetindeyiz. 1 Eylül’de büyük ve küçük balıkçılarımız avlanmaya başlayacak. Bu sene Karadeniz’deki görüntü önceki senelere göre palamut balığının daha fazla görüyoruz. Şu anki elimizdeki veriler ve bilgiler bunu bu şekilde teyit ediyor. Balıkçılar olarak umutluyuz, zaten umut olmadan biz balıkçılar yaşayamayız” dedi.
 
Son yıllarda kıyı balıkçılarının en büyük sorununun Yunus balığı olduğunu belirten Bayrak, “Bilindiği gibi denizlerimizdeki balık stoklarımız hızla azaldı. Dolayısıyla Yunuslar açık denizlerde bir şey bulamayınca kıyılardaki balıkçılarımızın ağlarına hücum etmeye başladı. Bunu yaparken de ağları paramparça yapıyor. Balıkçılarımız avlanmak için denize bıraktıkları ağlarını sabah toplayınca bu vahşi manzara ile karşılaşıyor ve ailesine ekmek getirdiği ekmek teknesi de yok oluyor. Bu konuyu biz ilgililere, genel müdürlüğümüze, her tarafa anlattık ve duyurduk” diye konuştu.
 
Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak balık bu sezonundan umutlu olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler