Verilen Görevden Asla Kaçmam

Trabzon'un başarılı işadamlarından Türkay Gümüş ile spor'dan siyaset'e Türkiye gündemi hakkında kısa bir söyleşi yaptık. İşte Türkay Gümüş'ün bizimle paylaştıkları…GÜL, DOĞRU TERCİHAbdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin demokratik ve laik bir devlette

Verilen Görevden Asla Kaçmam

Trabzon'un başarılı işadamlarından Türkay Gümüş ile spor'dan siyaset'e Türkiye gündemi hakkında kısa bir söyleşi yaptık. İşte Türkay Gümüş'ün bizimle paylaştıkları…

GÜL, DOĞRU TERCİH
Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin demokratik ve laik bir devlette çok doğal olduğunu belirten Türkay Gümüş, “Sayın Gül daha önce bu ülkede Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yapmıştır. Devletin bu önemli kademelerinde görev yapan bir insanın hukuk açısından da hiçbir sorunu olmadığı için Cumhurbaşkanı seçilmesi uygun bir karardır. Bu ülkede AK Parti'nin siyasi seçimlerde almış olduğu oyla, Sayın Gül'ün uğramış olduğu mağduriyet bir şekilde telafi edilmiştir. Abdullah Gül bana göre bu ülkenin Cumhurbaşkanlığını çok iyi bir şekilde temsil edecektir. Bunu şu ana kadar olan görevlerindeki birikimi, devlet adamlığı ve yapıcılığıyla beraber zaten göstermiştir. Bundan sonrası için çok daha iyi şeyler yapacağını düşünüyorum” dedi.

AKP KENDİNİ YENİLEMELİ
AK Parti'nin Trabzon'da yüzde 56 gibi çok yüksek bir oy aldığını kaydeden Gümüş, “ AKP Köylerde yüzde 70'e yakın bir ortalama, ilçelerde yüzde 61'a yakın bir ortalama, şehir merkezinde ise yüzde 56 civarında bir oy ortalaması aldı. Bunu sadece Trabzon için söylüyorum. AK Parti almış olduğu oyun sorumluluğunu yüzde 56'nın değil, yüzde 100'ün tamamına yansıtarak yeniden bir dizayn içine girmeli. Yüzde 56 oy alan bir şehirde, AK Parti İl Başkanlığını yapacak çok değerli arkadaşlarımız var. Bu arkadaşların tespit edilmesi ve bulunması gerekiyor” diye konuştu.

GÖREV İÇİN HAZIRIM
Siyasetin içine yeni girdiğini ve ısınma turları yaptığını ifade eden Türkay Gümüş, “Siyasette bize herhangi bir yerde ihtiyaç duyulursa o görevden kaçmayacağımızı ortaya koyduk ve ifade ettik. Siyaset uzun soluklu bir yoldur. Ben 40 yaşımdan sonra siyaset yapma kararı aldım ve 40 yaşıma kadar elde ettiğim birikimi bundan sonra siyasette siyasi alanda toplumla paylaşmayı arzu ediyorum. Siyasete ihtiyaç olunan her yerde görev yapabilirim” şeklinde konuştu.

HARCANAN EMEK BOŞA GİTTİ
TFF'nin Trabzonspor ve Sivasspor maçı hakkında verdiği kararın çelişkilerle dolu olduğunu söyleyen Gümüş sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon'da bir seyirci sahaya girmiştir. Bunun kabul edilir bir yönü yoktur. Ama son saniyede bu seyircinin sahaya girmesi kadar Sivassporlu futbolcular tarafından seyirciye yapılanlarda göz ardı edilmemeli. Yaşanan bu olaylarda Trabzonspor'un takım olarak hiçbir suçu yoktur. Elimizde ki üç puan şuan ortada. Ben skorun 1-0 tescil edilmesini bekliyordum ama karar farklı çıktı. Sahaya seyirci girdiği için verilen taraftarsız maç oynama cezası uygundur ama bununda 5 maç olması çok ağırdır. Trabzonspor'un alın teri ve o futbolcuların emeğinin neye karşılık ortadan kaldırıldığına hala anlamış değilim.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel