Vekilden FİSKOBİRLİK'e tepki

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, işçi çıkarımlarından dolayı Fiskobirlik Yönetim Kurulu'na tepki gösterdi.Canikli, "Yönetmek dağıtmak değildir. Yönetmek ortadan kaldırmak değildir. Yani herhangi bir gerekçe ile çalışan

Vekilden FİSKOBİRLİK'e tepki

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, işçi çıkarımlarından dolayı Fiskobirlik Yönetim Kurulu'na tepki gösterdi.

Canikli, "Yönetmek dağıtmak değildir. Yönetmek ortadan kaldırmak değildir. Yani herhangi bir gerekçe ile çalışan kardeşlerimizin görevine son vermek değildir. Eğer yönetemiyorsanız bırakın gidin" dedi. 

Canikli, yaptığı açıklamada, Fiskobirlik'te 150 işçinin işten çıkarıldığını söyledi. Bu duruma tepki gösteren Canikli, Firkobirlik Yönetim Kurulu'nu eleştirdi. Birlik yönetim kurulunu görevi bırakmaya çağıran Canikli, "Biz bugüne kadar Fiskobirliğe inanılmaz destekler verdik. Hertürlü imkanı sunduk. Bunu biliyorsunuz yakinen.

Bugüne kadar aktarılan kaynağın haddi hesabı yok. Ama böyle olmamalı. Bütün bunlara rağmen hala 150 kardeşimiz kapının önüne konuluyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yönetmek dağıtmak değildir. Yönetmek ortadan kaldırmak değildir. Yani herhangi bir gerekçe ile çalışan kardeşlerimizin görevine son vermek değildir. Eğer yönetemiyorsanız bırakın gidin" 

Canikli, Fiskobirlik'in Özerk bir kuruluş olduğunu anımsattı, bu nedenle doğrudan bir müdahalede bulunamadıklarını aktardı. İşçilere destek sözü veren Canikli, kendilerine iş vaadinde bulundu.

Nurettin Canikli, "Sıkıntı şu; devletin bir kuruluşu değil. Doğrudan hükümetin müdahale edebileceği kuruluş değil. Ancak dolaylı olarak müdadale edebiliyoruz. Özerk bir kuruluş. Ama biz bu kardeşlerimize ne gerekiyorsa elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.

Tekrar işe alınmaları noktasında mücadelelerimiz devam ediyor. O konuda başarılı olmazsak, bu kardeşlerimizi diğer alanlarda işe koymak için çalışma başlatacağız. Yapabileceğimiz budur. Müsterih olun. Emeklilik haklarını kazanmayanlara öncelik vereceğiz.

Öncelikli olarak onları işe yerleştirip bu haklarını kazanmalarını sağlayacağız. Gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler