Vazelon'da umut Rum patriği!

 Maçka İlçesinde yıllardır yol yapımı ve restorasyon bekleyen Vazelon Manastırına definecilerin dışında sahip çıkan yok!  Gecen yıl 15 Ağustos’ta Sûmela Manastırı'ndaki ayini yönelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kiremit Köyündeki  Vazelon’a gitmiş, köt

Vazelon'da umut Rum patriği!

 

Maçka İlçesinde yıllardır yol yapımı ve restorasyon bekleyen Vazelon Manastırına definecilerin dışında sahip çıkan yok!
 
 Gecen yıl 15 Ağustos’ta Sûmela Manastırı'ndaki ayini yönelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kiremit Köyündeki  Vazelon’a gitmiş, kötü yolu ve harabe halindeki tarihî eseri görünce. "Böyle giderse burası yıkılıp gidecek, ancak devlet sahip çıkarsa güzel olur. En başta yolu yapılmalı, restore edilmeli" diye sitem etmişti.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı görüşmeler Çizerine harekete geçmiş, hazırlanan proje kapsamında 2 milyon liralık bedel belirlenmiş ve ödeneğin kısa sürede çıkacağı açıklanmıştı! 
 
Konu ile ilgili görüştüğümüz Kiremit Köyü Muhtarı Ali Uzun. "Manastırın içini defineci-ter talan etmeye devam ediyor. Yolu zaten tanı bir eziyet. Vazelon her haliyle kaderine terk edilmiş" diye konuştu.
 
Muhtar Uzun. "Kimse burayla ilgilenmeyince en azından yolu kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Çünkü yol tehlikeli ve kotu. Ama burası SIT alanı olduğu ve 'turistlik yollar yatırım kapsamına' alındığı için buna izin verilmedi Çalmadığımız kapı kalmadı ama sonuç yok. çaresiz bekliyoruz. Tek umudumuz. 15 Ağustosta Bartholomeos gelince yeniden harekete geçerler. Biz Patrik'i yine köyümüze davet edeceğiz" dedi.
 
Kaynak : Ekspres 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel