"Var gücümüzle çalışıyoruz"

Gümrükçüoğlu, ülke genelinde üç pilot ilde uygulanan ve yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren Yerel Çevre Eylem Planının belediye çok amaçlı salonunda düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak çevre sorunlarının çözümü noktasında çeş

"Var gücümüzle çalışıyoruz"

Gümrükçüoğlu, ülke genelinde üç pilot ilde uygulanan ve yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren Yerel Çevre Eylem Planının belediye çok amaçlı salonunda düzenlenen kapanış töreninde yaptığı konuşmada, belediye olarak çevre sorunlarının çözümü noktasında çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Kentin en önemli sorunlarından biri olan hava kirliliğini ortadan kaldırmak için doğalgaz çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Bazı mahallelerimizde doğalgaz kullanımına başladı. 2011 programı içerisinde yer alan 6 mahallede de doğalgaz çalışması devam ediyor. 2014 yılı sonu itibariyle kentin tümüne doğalgaz verilmesi hedefleniyor'' dedi.

Gümrükçüoğlu, doğalgaz kullanımının hava kirliliğinin önlenmesinde çok önemli bir adım olduğuna dikkati çekerek, ''Yapılan kentsel dönüşümler de hava kirliliğinin önlenmesine katkı sağlayacak. Zağnos ve Tabakhane ketsel dönüşümlerini tamamlanması ile adeta kentin nefes boruları açılmış olacak'' diye konuştu.

Trabzon'un su ve kanalizasyon altyapısını çağın gereklerine göre yeniden ele aldıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

''Kent genelinde yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması için İller Bankası ile ortaklaşa yaptığımız çalışma neticesinde proje ihalesine çıkıldı. Bunun yanında şehrin içme suyu şebekesini de yenileyeceğiz. Bunun da proje ihalesi İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yapım ihalelerinin tamamlanması ve beş yıl içerisinde yapımının gerçekleştirilmesi ile Trabzon, altyapı anlamında birçok Avrupa ülkesi kentini de geride bırakabilecek duruma gelecektir.''

Gümrükçüoğlu, gürültü kirliliğinin önlenmesi için de çalışma yaptıklarını belirterek, ''Yapılan kent içi trafik düzenlenmesiyle özellikle Meydan bölgesindeki klakson sesinin ortaya çıkardığı gürültü kirliliği oldukça azaltılmıştır'' dedi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği İlişkileri Şube Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Cengiz Baykara, REC Türkiye Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç ve ilgili kurum ve kuruşların temsilcilerin katıldığı toplantıda, Trabzon'da Yerel Çevre Eylem Planı sürecinde gerçekleştirilen etkinlikler, çalışmanın sonuçları ve tamamlanan nihai rapor sunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler