Vali'ye 'Odada sigara içme cezası'

 İhbar üzerine yapılan denetimde Muş Vali Yardımcısı Mustafa Karaca’ya, makam odasında sigara içtiği gerekçesiyle 75 lira para cezası kesildi. Mustafa Karaca, "İş stresinden arada bir yakıyordum ama yakalandım. cezayı erken ödeyerek yüzde 25 indirimden ya

Vali'ye 'Odada sigara içme cezası'

 İhbar üzerine yapılan denetimde Muş Vali Yardımcısı Mustafa Karaca’ya, makam odasında sigara içtiği gerekçesiyle 75 lira para cezası kesildi. Mustafa Karaca, "İş stresinden arada bir yakıyordum ama yakalandım. cezayı erken ödeyerek yüzde 25 indirimden yararlanacağım" dedi.

Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Osman Eken başkanlığındaki Tütün Kurulu üyeleri, ihbar üzerine dün Vali Yardımcısı Mustafa Karaca’nın odasını kontrole gitti. Vali Yardımcısı Karaca’yı odasında sigara içerken yakalayan üyeler, kül tablasını da tutanağa geçirdi. Üyeler, 0172 nolu idari yaptırım tutanağı ile makam odasında sigara içen Vali Yardımcısı Mustafa Karaca’ya, 75 lira ’kapalı alanda sigara içme cezası’ kesti.

’KİMSEYE AYRIMCILIK YAPMAYIZ’

Ruh Sağlığı Şube Müdürü Osman Eken, bir ihbar üzerine vali yardımcısının odasına gittiklerini belirterek, şunları söyledi:

"İhbar doğru çıktı, makamında sigara içiyordu. Kanunun bizlere verdiği yetkiyi kullanarak Vali Yardımcımız Mustafa Karaca’ya ’kapalı ortamda sigara içtiği için’ 75 TL ceza kestik. Cezayı tebliğ ettik. Vali Yardımcımız cezayı peşin ödemek istedi. Fakat bizim para alma yetkimiz olmadığı için kendisini Vergi Dairesi’ne yönlendirdik. Vali Ali Çınar da bu konuda bizlere büyük destek veriyor. Aldığımız güçle, yasağa uymayan herkesin üzerine gideceğiz. Kimseye ayrımcılık yampayız."

ERKEN ÖDEYİP İNDİRİMDEN YARARLANACAK

Bir dönem Muş Tütün Kurulu Başkanlığı da yapan Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, kurul üyelerinin görevini yaptığını söyledi Mustafa Karaca, "Ceza dün kesildi. Bugün ödeyeceğim. Çünkü erken ödeyince yüzde 25 indirim oluyormuş. Kimin ihbar ettiğini bilmiyorum. Arkadaşlar görevlerini yaptı. Bundan sonra odamda sigara içmem. Zaten çok fazla içmiyordum. İş stresinden arada bir yakıyordum ama yakalandım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel