Valiliğin yardımları hız kesmiyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamalarına ilişkin Trabzon Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi.Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapsamında şubat ayı

Valiliğin yardımları hız kesmiyor

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın faaliyetleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın uygulamalarına ilişkin Trabzon Valiliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapsamında şubat ayı sonu itibariyle 3 bin 226 özürlüye 2 milyon 301 bin 240 TL’lik ödemenin yapıldığını kaydeden Vali Kızılcık “Yani 3 bin 226 özürlüye aylık 600 TL civarında paranın ödendiğini görmekteyiz. Ayni ve nakdi yardım kapsamında 260 çocuğumuza 118 bin 209 TL’nin koruyucu aile hizmetlerinden yararlanan 5 çocuğumuza 2502 TL’nin yapıldığını böylece 260 çocuğumuza kişi başına aylık 500 TL’ye yakın yardımdan istifade ettiğini söyleyebiliriz. İl genelinde nakdi para yardımının 15 bin 858 kişiye miktar olarak 3 milyon 113 bin 153 lira olarak ödendi. Gıda yardımının 4 bin 143 kişiye 436 263 lira olarak ödendi. Yakacak yardımının 12 bin 653 kişiye 9 bin 850 TL ki bunu kömür olarak yani aynı yardım olarak yapıyoruz. Eğitim yardımının 26 902 çocuğumuza 2 milyon 567 bin 8, barınma yardımının 515 kişiye 765 832 lira, sağlık yardımı 560 kişiye 2 milyon 248 95 TL, proje yardımı olarak 204 kişiye 764 bin 690 TL, sosyal yardımlardan toplam olarak yardım alan kişi sayısı 60 bin 746, toplam yardım 9 milyon 791 bin597 TL olarak gerçekleşti. En son gelişmelere baktığımızda yaklaşık 2.2.5 ay önce kamuoyuna duyurulan eşi vefat eden her kadına aylık 250 TL yardım nakdi yardım yapılacak” dedi.

 

BAHÇECİK TOKİ KONUTLARI GELİRİ DÜŞÜK AİLELERE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI SAĞLAYACAK

Bahçecik’te sosyal konut uygulaması hakkında da konuşan Kızılcık “TOKİ’lerin bir kısmı belediye ile yürüttüğü kentsel dönüşüm bir kısmı da gelir düzeyi belirli bir seviyenin altında olan vatandaşlar için yapıyor. 172 adet yeni konut yapılması kararlaştırıldı. Duyurusu dün itibariyle ilana çıkan projede kimlerin bu 172 adet konuttan istifade edebileceği belirtilmiştir. Bu bir ayın sonunda talep toplamaya başlayacağız. Böylece 172 yeni toplamda 396 adet konutumuzu dar gelirli vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. İlk 224 konutu Trabzon genelindeki dar gelirli vatandaşlarımızın tamamın talep ediyorlardı, yeni konutlarda bana göre daha doğru bir kararla sadece Trabzon şehir merkezinde yani merkez ilçede yaşayanlar müracaat edebilecekler. Zaten gelir düzeyi düşük olan bir vatandaşımızı kırsaldan buraya getirip burada iş bulması için ikinci bir zorlukla karşı karşıya bırakmamış olacağız. Noter huzurunda yapılacak kura ile hak kazandığı taktirde orada oturma hakkını da elde etmiş olacaktır” diye konuştu.

 

3 BİN 226 İHTİYAÇ SAHİBİNE EVDE BAKIM HİZMETİ VERİLDİ

Evde bakım ve sağlık hizmetleri ile ilgili konuya da değinen Kızılcık “3 bin 226 vatandaşımıza bu hizmet veriliyor. Biz evde bakımı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile beraber yürütüyoruz. Aynı zamanda belediyemizin de bu alanda çok ciddi çalışmaları var. Üç kurum olarak biz tek elden koordinasyonu sağlayarak bu hizmetleri götürüyoruz. Hatta evin temizliğini, evde yemek yapmayı da gerçekleştiriyorlar. Böylece vatandaşımızın o andaki üç ihtiyacını karşılamış oluyorlar. Bunu kim yaptı, eğer benim devletin gerekli ekonomik desteği sağlamamış olsa bu imkanı veremezdik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesinin ete kemiğe büründüğü bir dönemi yaşadığımızı söyleyebilirim. Bu vergileri ödeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü onlar bu vergileri ödemezse bu paralar bir yerde toplamazsa bunlar gerçekleşmezdi. Devletimiz güçlü olsun ki vatandaşımıza da bu şekilde anında yardımcı olabilirim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel