Vali Öz'e Trabzon medyasından ziyaret.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TGC Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.TGC Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko ve beraberindeki  yönetim kurulu

Vali Öz'e Trabzon medyasından ziyaret.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TGC Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

TGC Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko ve beraberindeki  yönetim kurulu üyeleri Şükrü Üçüncü , Bekir Koca , Nurgül Günaydın , Serkan Kılıç , Nevzat Yılmaz ve Hasan Demir Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.
     
Kabulde Trabzon’un çok güçlü bir medyaya sahip olduğunu ifade eden Vali Öz, “İlimizde yerel basınımızın bütün çalışanlarıyla güzel ve güçlü bir ekibe sahip. Ancak bu işin başını muhabirler çekiyor. Haberi kovalayan, gazetesine aktaran muhabirler bir bakıma bal yayan arılar gibi çalışıyorlar. Dolayısıyla kaynağından doğru haber gelmezse, iyi bir gazetecilik, iyi bir televizyonculuk olmuyor. Bu anlamda muhabirlik ve alanda çalışan ekip her zaman bu işin hem yükünü çeker, hem de başarının veya başarısızlığın arkasındaki en önemli güçtür” dedi.
     
Gazeteciler cemiyetimizin ve gazetecilerin özel bir yapılanmaya geçmiş olmasının da önemli olduğunu ifade eden Vali, “Belli branşlarda yoğunlaşma olması bizlerin ulusal basınla rekabet edecek seviyede alt yapımızı güçlendirdiğimizi gösteriyor. Buda güzel bir özellik. Çünkü belli bir konuda uzmanlaşmak ve yoğunlaşmak o konudaki haberleri daha iyi anlayıp, servis edip, daha iyi yorumlama kabiliyetini getirir.

Eğer haber yapacağınız alanı çok iyi bilmezseniz yaptığınız haberi çok iyi yorumlayamaz, hedefine de iyi ulaştıramazsınız. Onun için bir konuda uzmanlaşmak güzeldir. Bu durum, Trabzon’un basındaki gücünü ve kalitesini gösteriyor. İlimizdeki basın doğru habere ulaşma açısından yapılanma içersinde olması hem kamuoyu hem de çalışanlar için çok önemlidir” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili sorulan bir soru üzerine de şunları söyledi;

                “Trabzon’da şike ilgili olarak yapılan son yürüyüşte çok güzel bir sivil toplum insiyatifi oldu. Saygın, olgun, kibar bir şekilde yapılan bu yürüyüşü hiç kimse eleştirmedi.  Kulüp Bakanımız, Belediye başkanımız ile görüştüm. Emniyetteki arkadaşlara da talimat verdim. Herkesle diyalog kurun, bu işi diyalog yoluyla halledelim. Yani zorlama ile olmaz. Biz ne kadar çok güvenlik tedbiri alırsak alalım kafaya koymuşsa bir insan bu toplumu gerecek bir şey bulur. Cebine taş koyar, apartmanın tepesine çıkar ve istediğini yapar.  Burada önemli olan toplumsal olarak bilinçlenmek ve bilinçle hareket etmektir.

Herkesi bu süreçte sağduyulu olmaya çağırıyorum. Hak aramak ayrı bir şey hak ararken şehri ve takımı zor duruma sokmak ayrı bir durumdur. Son dönemlerde şehrimizde oluşan bu güzel ve olumlu havayı hiç kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Devlet olarak güvenlik açısından her maçta olduğu gibi bu maçta da tüm tedbirleri alacağız. Ancak biz burada güvenlikten ziyade Trabzonlu hemşehrilerimizin sağduyusuna güveniyoruz. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanacağını da düşünmüyorum."

 

 

TGC Yargı, Güvenlik ve Haber Muhabirleri Komisyonu Başkanı Osman Şişko da, komisyonun yaptığı çalışmalar hakkında Vali’ye bilgi verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler