Vali Öz Trabzon Limanını ziyaret etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Limanı'nın ihracat, ithalat ve transit taşımacılığı açısından önemli bir liman olduğunu söyledi.Öz, Trabzon Limanı'ndaki Trabzon Deniz Komutanlığı, Ulaştırma 11. Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Liman İşletme Müdürlüğünü z

Vali Öz Trabzon Limanını ziyaret etti

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Limanı'nın ihracat, ithalat ve transit taşımacılığı açısından önemli bir liman olduğunu söyledi.

Öz, Trabzon Limanı'ndaki Trabzon Deniz Komutanlığı, Ulaştırma 11. Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Liman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti.

Trabzon Deniz Komutanlığında Deniz Albay İlhan Özalan'dan ve Ulaştırma 11. Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdürü Nurettin Aydın'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Öz, son olarak Trabzon Limanı İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş'i ziyaret etti.

Öz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon Limanının Türkiye'nin geçmişte önemli bir ticaret kapısı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Trabzon Limanı halen de ihracat, ithalat ve transit taşımacılığı açısından önemli bir limanımızdır. Özelleştirmeden sonra da buradaki yatırımlar devam etmektedir. Hem modernizasyon hem de limanın kapasitesinin geliştirilmesiyle önemi artmıştır. Zaman zaman komşu ülkelerdeki ekonomik ve siyasi hareketlilikle bu süreç daralma, genişleme yaşasa da gelecekte de Trabzon Limanı bölgenin önemli ticaret ve transit kapısı olmaya devam edecektir. Liman işletmemiz, Serbest Bölgemiz ve tüm kurum ve kuruluşlarımızın yatırımlarıyla bu hareketliliğe daha çok katkı vermeleri gerekiyor."

Öz, Trabzon Havalimanına ilişkin olarak ise "Trabzon Havalimanı ikinci pistinin 3 milyon lira bedelli proje ihalesinin önümüzdeki süreçte yapılması planlanıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler