Vali Öz: Futbol bu olmamalı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşam çıkan olaylar yüzünden tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların çok üzücü olduğunu söyledi, "Futbol, spor bu olmamalı" dedi.Karşılaşmanın barış ve kardeşlik içinde oynanması için çalışmalar yaptıkla

Vali Öz: Futbol bu olmamalı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, dün akşam çıkan olaylar yüzünden tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananların çok üzücü olduğunu söyledi, "Futbol, spor bu olmamalı" dedi.

Karşılaşmanın barış ve kardeşlik içinde oynanması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Vali Öz, şöyle devam etti:

"Ancak beklenmeyen olaylar oldu. Buna göre de tedbirlerimizi almıştık. Maçın başlamasıyla sahaya atılan yabancı maddeler ve başka sebeplerle tansiyon yükseldi. Maç tatil edilme aşamasına geldi. O aşamadan sonra da seyircilerimizin sağlıklı bir şekilde sahadan boşaltılması, hem ev sahibi, hem de misafir takımın sağlıklı bir şekilde gidecekleri yere intikal etmesi için gereken tedbirleri aldık. Mümkün olduğunca müdahalede bulunmadık. Seyircilerimize ve vatandaşlarımıza ne sert bir müdahalede bulunduk, ne de gaz ve benzeri müdahaleler yaptık."

"ALINMASI GEREKEN DERSLER VAR"

Vali Öz, ilerleyen saatlerde sağduyulu vatandaşlar sayesinde taraftarların sakinleşmeye başladığını belirtirken de şöyle konuştu:

"Taraftarlarııns ayrılmasından sonra önce Trabzonspor'u, sonra da misafir takımı stattan çıkardık. Biz bütün takımların taraftarlarının gelmesini, vakit geçirip rahat bir şekilde maç izlemesini istiyoruz. Yenen de yenilende birbirini tebrik ederek sahadan ayrılsın. Spor ve futbol bu olmalı. Bunun için çalışmalıyız. Yaşanan bu kötü olaydan da mutlaka hepimizin alması gereken dersler var. Olaylar sırasında güvenlik güçleri arasında da yaralananlar oldu. Bunların sayısı 15-20 civarında. Hepsi yaralı sayılmaz. Kısmi sıyrıklar ve kızarıklar şekilde olanlarda var. Ağır yaralı ve sorunlu güvenlik görevlimiz yok."

Binaların çatılarına yerleştirilen "keskin nişancı özel harekat polisleri"yle ilgili bir soruya da cevap veren Vali Öz, bu konuda da şunları söyledi:

"Bazı tedbirler, önleyici tedbirdir, olaylar olmadan önce almanız gereken tedbirlerdir. Maçın kardeşlik içinde geçmesi için bütün alt yapıyı oluşturduk. Kurumlar ve kişilerle görüştük. Gerekli tedbirleri aldık. Özellikle stadyumun etrafındaki atıl binalarda güvenlik boşluğu oluşmaması için tedbir aldık. Bunlar vatandaşın balkonuna çatısına yönelik yorumlandı. Belli dönemlerde olay çıktıktan sonra ekstra gayret göstermeniz gereken hususlar olabilir. Bazı binalarda olan arkadaşlarımız bu önleyici tedbir için, ne oluyor, neler oluyor, gözlemlemek amacıyla buralarda görev aldı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel