Vali Öz açıkladı: Balkonlara polis...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz daha önce Trabzonspor Fenerbahçe maçı ile ilgili yaptığı açıklamaya açıklık getirdi.Vali Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada “Türkiye’de spor konusunda alınan bazı tedbirler var

Vali Öz açıkladı: Balkonlara polis...

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz daha önce Trabzonspor Fenerbahçe maçı ile ilgili yaptığı açıklamaya açıklık getirdi.

Vali Abdil Celil Öz Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC)'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada “Türkiye’de spor konusunda alınan bazı tedbirler var. Kamu güvenliği için alınan tedbirler bizim görev alanımızdaki tedbirlerdir” dedi.

Vali öz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Bizim daha önceki ziyarette bir soru üzerine Trabzonspor Fenerbahçe maçı ile ilgili açıklama yaptım. Bu açıklamanın bir kısmını yayınladırlar. Söylediğim metne bakıldığında Trabzon’da düzenlenmiş olan yürüyüş ile ilgili ve Trabzon’un yürüyüşle güzel bir örnek verdiğini söyledim. Bu maç öncesinde de ben Trabzonspor Kulüp başkanı ve diğer yetkililerle görüştüm. Trabzon’da bu olumlu havanın devam etmesi durumunda kararlılığımızı sürdüreceğimizi söyledik. Ancak bütün toplumsal olaylarda bizim bir önlem almamız gerekiyor. Trabzonspor Fenerbahçe maçını da sıradan görmeyip gerekli önleyici tedbirleri alacağımızı söyledik.  Bu konu ile ilgili de karşılaşmanın dostluk ve kardeşlik çerçevesinde geçmesini beklediğimizi söyledikten sonra gerekli tedbirleri alacağımızı da söyledik. Bu sözlerimizin arasından basına yansıyan balkonlara kadar önlemlerimizin alınacağı konusu da şu şekilde oldu.

O konuda stadın olduğu yer bir dar alan. Oralarda evlere gidip tek tek arama yapmayacağız tabi. Bu dar alanda kamu binalarında terk edilmiş binalarda önlemlerin alınması için güvenlik görevlilerimizin daha sık olacağını söyledik. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için gerekli önlemlerin alınması yönündeydi bizim açıklamamız. Biz bütün bu açıklamayı yaparken misafir takımı en iyi şekilde ağırlamak konusunda gerekli her şeyi yapacağımızı ama gerekli güvenlik tedbirlerini alacağımızı söyledik.

Deplasmanda maçlar yapıyoruz. Futbol demek seyircinin bir araya geldiği galibiyeti ve mağlubiyeti kutladığı. Maçtan önce şehre gelen insanların rahat rahat şehri gezebildiği bir ortam oluşsun. İsteriz ki hiç önlem alınmasın insanlar rahat rahat gelsin. Ancak bunları yapamadığımızı için gerekli önlemleri alınmalı gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Vali Öz tedbirler konusunda Fenerbahçe cephesinden kendisine bir istek gelip gelmediği yönünde sorulann bir sou üzerine "Bana ne İçişleri Bakanlığından ne Fenerbahçe’den ne de bunlara bağlı herhangi bir kurumdan güvelikle ilgili bir öneri ve istek gelmedi" dedi.

TRABZON EMNİYETİNDEKİ ATAMALAR

Vali Öz, Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan atamalarla ilgili sorulan bir soru üzerine “Belli sürelerde biz bazı atamalar yapıyorduk. Emniyet Müdürümüzün değişmesi ile bir yapı oluşturduk. Yapılan atamalarda Bizim atama yetkimiz olan durumlarda bir telkin söz konusu değil. Bundan sonrada gerek şark atamaları gerekse diğer atamalar olsun bu süreç devam edecek” dedi.

UZUNGÖL’DE KONUMA AÇAMLI İMAR PLANI ÇIKMAK ÜZERE

Haber61.net Genel Koordinatörü Orhan Çavuşoğlu’nun Uzungöl ile ilgili kendisine yönelttiği soru üzerine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz Uzungöl’ü yakından takip ediyoruz. Uzungöl’de konuma amaçlı imar planı yok ise biz normal imar planı üzerinde devam ederiz yönünde bir anlayış var. Bu plan çerçevesinde yapılmış bazı binalar var. Orada koruma amaçlı imar planı bakanlıkla yaptığımız görüşmeler sonrasında imzalanma aşamasına geldi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel