Vali Kızılcık'tan TEV'e ziyaret

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek'ten vakfın yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Kızılcık, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı Melek'i tebrik etti.  Vali Kızılcık, Trabzonlu gençlerin eğitimlerindeki ba

Vali Kızılcık'tan TEV'e ziyaret

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek'ten vakfın yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Kızılcık, eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, başarılı çalışmalarından dolayı Melek'i tebrik etti.

 

Vali Kızılcık, Trabzonlu gençlerin eğitimlerindeki başarının sadece il sınırlarında değil, dünya çapında olması gerektiğini ifade ederek, ''Trabzon vilayeti olarak çocuklarımızın daha iyi gelişmelerini sağlamak, uluslararası alanda daha rekabetçi bir yapıya kavuşmaları için eğitimi birinci önceliğimiz haline getirdik'' dedi.

Veliler ve okul idarelerinin iş birliğinde Trabzon'da eğitim ve öğretim seviyesinin daha yukarıya çekilmesi için modern olanakları kullandıklarını belirten Vali Kızılcık, ''Eğitim beşikten mezara kadar devam eder. Özellikle kız çocuklarımızın okul öncesinden başlayarak yüksek öğretimi tamamlama safhasına kadar eğitimlerine hiç ara vermemelerini amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Hasan Melek, Trabzon'da birinci yurdun projesinin tamamlandığını ve yapımına kısa bir süre sonra başlanacağını ifade ederek, ayrıca ikinci yurdun yapılabilmesi için hazırlık çalışmalarına başlandığını vurguladı.

 

Asli görevlerinin üniversite kazanmış, ama maddi desteğe gereksinimi olan öğrencilere burs sağlamak olduğunu belirten Melek, şunları kaydetti: ''TEV'e duyulan güven nedeniyle pek çok kurum ve kuruluş kendi burslarını TEV aracılığı ile vermeye başlamıştır. Türk Eğitim Vakfı'nın bütçesi hayırseverlerin gönüllü bağışlarıyla oluşmaktadır. Bu nedenle Trabzon'da da TEV'e duyulan bu güven ile yapılan bağışlar büyük takdirle karşılanmaktadır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler