Vali Kızılcık'tan 'Ballı' moral

  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından ‘6. Proje Çağrısı ve TKDK Hibe Sözleşme Dağıtımı’ töreni bugün yapıldı.  Toplantıya Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısa

Vali Kızılcık'tan 'Ballı' moral

 

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü tarafından ‘6. Proje Çağrısı ve TKDK Hibe Sözleşme Dağıtımı’ töreni bugün yapıldı. 

 Toplantıya Vali Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sözleşme imzalamaya hak kazanan proje sahipleri hazır bulundu.

 Toplantıda konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, dünyada projeye dayalı kalkınmanın hedef alındığı kaydederek “Bizler Trabzon’umuza geldiğimiz günden beri projeye dayalı kırsal kalkınmanın önemini dile getirdik. Bu çerçevede kırsal kalkınma koordinatörlüğümüz tarafından proje çağrıları oluyor. Bu proje çağrıları ile kırsal kesimimizin kalkınmasını hedefliyoruz. Bu güne kadar 5 proje çağrısına çıktık, şuanda altıncı çağrıya çıkıyoruz. Bu çağrılardan tüm herkesin istifade etmesini istiyoruz. Bu konudan istifade edebilmeleri için konudan anlayan uzmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyacı gidermek için Valiliğimiz, Ticaret Sanayi Odamız, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımız ve Karadeniz Teknik Üniversitemiz marifetiyle yoğun eğitim çalışmaları yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Tabi bunun önemini daha iyi kavrayan kurum ve kuruluşlar ve özel sektör en kısa zamanda bu alandaki proje duyurularına proje hazırladılar” dedi.

 Proje yapmanın önemini anlayan kurum, kuruluşlar ve girişimciler proje geliştirmeye başladığını ifade eden Vali Kızılcık, “Yeni duyurular ile her ne kadar 3. hibe sözleşmesinin imzasını atacak olsak da, değerlendirmeleri devam eden projelerimiz de var. Proje mantığının tüm girişimciler, kurum ve kuruluşlar tarafından özümsenmesinin önemli olduğunu ifade ediyorum. Ancak modern bir yönetişim anlayışı ile daha fazla bir kaynağı Trabzon’umuza aktarabileceğimizi ifade etmek isterim” diye konuştu.

 TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, çıktıkları 6. proje çağrısı hakkında katılımcılara bilgiler verirken, Vali Kızılcık tarafından Karakaş Süt Ürünleri, Fanus Gıda ve Murat Erdoğan’a Hibe Sözleşmeleri verildi. Vali Kızılcık, organik bal üretimi yapan firma yetkilisine “Proje sayesinde kazancınız ballı olsun” temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler