Vali Kızılcık'ı şaşırtan çocuklar

 Trabzon’un Araklı ilçesi Altaş Köyü’nde heyelan nedeniyle hayatını kaybeden anne ve kızının ailesine taziye ziyaretinden dönen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yol güzergahında oynayan çocuklarla bir süre sohbet etti. Bir çocuğun elinde balyozla taş kı

Vali Kızılcık'ı şaşırtan çocuklar

 

Trabzon’un Araklı ilçesi Altaş Köyü’nde heyelan nedeniyle hayatını kaybeden anne ve kızının ailesine taziye ziyaretinden dönen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, yol güzergahında oynayan çocuklarla bir süre sohbet etti. 

Bir çocuğun elinde balyozla taş kırmaya çalışmasını gören Vali Kızılcık, merak ederek çocuğun ne yaptığını sorunca, çocuktan ‘Taşları kırıp burayı temizleyeceğiz. Top oynamak için saha yapacağız” cevabını aldı. Aldığı cevaptan çok etkilenen Vali Kızılcık, bir süre şaşkınlığını gizleyemedi. Vali Kızılcık çocuğa dönerek, “Sen o balyozu bırak. Ben sizin sahanızı yapacağım” dedi. O anda yanında bulunan Araklı Kaymakamı Avni Kula’ya talimat vererek, çocuklara küçükte olsa bir oyun sahası yapılması çalışmalarını başlattı. Vali Recep Kızılcık, çocukların sağlıklı yetişmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Yaz tatili uzun bir süre. Bunu yavrularımızın iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bizler çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Elbette dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi kitap okuyacaklar” diye konuştu. Buradaki çocuklara kitap hediye eden Vali Kızılcık, onlardan günde en az iki saat kitap okumalarını istedi.

Öte yandan Vali Kızılcık’ın verdiği talimatın ardından çocukların balyozla kırmaya çalıştığı kaya ortadan kaldırıldı ve alana kum serimi yapıldı. Çocuklara oyun oynamaları için formalar ve futbol topu da hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler