Vali Kızılcık Turizmle İlgili Konuştu

 Recep Kızılcık, ilin turizm potansiyelinden yeterince istifade edilemediğini belirterek, "Bu doğal güzellikler, tarih ve kültür güzelliklere sahip olup da bu kadar az turisti çekebilmeyi herhalde sadece biz becerebiliyoruz." eleştirisinde bulundu. Trabzo

Vali Kızılcık Turizmle İlgili Konuştu

 

Recep Kızılcık, ilin turizm potansiyelinden yeterince istifade edilemediğini belirterek, "Bu doğal güzellikler, tarih ve kültür güzelliklere sahip olup da bu kadar az turisti çekebilmeyi herhalde sadece biz becerebiliyoruz." eleştirisinde bulundu.

 

Trabzon'un turizm sektöründeki sorunlar ve bundan sonra yapılması gerekenler kamu ve sivil toplum kuruluşu ile sektör temsilcilerinin katılımıyla masaya yatırıldı. Vali Recep Kızılcık başkanlığında yapılan toplantıya, ilgili kamu kurumları, acenteler, oteller ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Vali Kızılcık, Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Trabzon tanıtım filminin ardından yaptığı konuşmada, "Bu doğal güzellikler, tarih ve kültür güzelliklerine sahip olup da bu kadar az turisti çekebilmeyi herhalde sadece biz becerebiliyoruz. Bu anlamda başta kendim olmak üzere bir bu sektörde uğraşan, tanıtım ve pazarlama işinde çaba sarf eden kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları adına özeleştiri yapmak istiyorum." diye konuştu.

 

Kızılcık, tanıtım filmini izledikten sonra bu ihtişamı pazarlama ve insanlığa anlatamamanın hüznünü bir kez daha yaşadığını vurguladı. Turizm şuanda dünyada en hızlı yükselen sektör ve endüstri konumunda olduğuna dikkat çeken Kızılcık, şöyle devam etti: "Ben yaklaşık 3 yıldır Trabzonumuzda turizmimizin hak ettiği yerde olmadığını, bu güzelliklerimizin ülke ve uluslararası toplum ile yeterince paylaşılamadığını defaten dile getiriyorum. Bu konuda eksikliklerimizi hep beraber dile getirmemiz gerektiğini ve gelen misafirlerimizin daha güzel mekanlarda ağırlamaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yönde kamu ve sivil toplum olarak önemli adımlar attık, atmanın arifesindeyiz. Yaşadığımız çağ bilgi ve enformasyon çağı. Artık zamanla yarışıyoruz. Dolayısı ile uzun süre beklemeye tahammülümüz yok. Bu güzellikleri bir taraftan daha fazla ortaya çıkarırken bir taraftan da insanlık ile daha fazla paylaşmalıyız. Bunun sonucunda da Trabzon'a daha fazla para daha fazla zenginlik çekebilmeliyiz."

 

'TRABZON'A 2011 YILINDA 1 MİLYON 445 BİN YERLİ, 327 BİN YABANCI TURİST GELDİ'

 

Turizmin sadece tanıtım değil, aynı zamanda bir gelir elde etme faaliyeti olduğuna işaret eden Vali Kızılcık, gelen misafir ne kadar memnun edilirse o kadar gelir elde edilebileceğinin altını çizdi. Kızılcık, her şey dahil sisteminin ülkeye çok fazla gelir getirmediğini, alternatif turizm imkanlarına sahip bölgenin daha elit bir turist tabakasını çekme şansına sahip olduğunu anlattı.

 

Trabzon'da 2011 yılında 1 milyon 445 bini yerli, 327 bini yabancı olmak üzere 1 milyon 772 bin turistin geldiğine değinen Kızılcık, Doğu Karadeniz'e gelen toplam turist sayısının ise 3 milyona yakın olduğunu belirtti. Bölgeye gelen turist sayısının 3'te 2'sini Trabzon'un çektiğine vurgu yapan Kızılcık, Trabzon'un bölgede sektörün motoru konumunda olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Vali Kızılcık, sektörle ilgili bu yıl ilkini yaptıkları toplantının ikincisini de Uzungöl'de yapacaklarını, alınan kararların hayata geçirilmesi için de uygulama komitesi oluşturacaklarını kaydetti.

'KONAKLAMA SÜRESİ ARTIRILMALI'

Turizm İl Müdürü İsmail Kansız da Trabzon'a gelen turistlerin ortalama 1,5 gün kaldığını belitti. Bunun ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Kansız, çaresinin de turizmi 12 aya yaymak ve çeşitlendirmek olduğunu belirtti.

Toplantıda daha sonra diğer sektör temsilcileri de yapılması gerekenler konusunda görüşlerine dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel