Vali Kızılcık heyelan bölgesinde

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kentteki etkili yağış sonucu 21 Kasım Cumartesi günü Düzköy ilçesinde evleri heyelanda yıkılan vatandaşların bundan sonra daha sağlıklı yerlerde yaşamaları için kendilerini hak sahibi yapacaklarını söyledi. Vali Kızılcık,Düz

Vali Kızılcık heyelan bölgesinde

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kentteki etkili yağış sonucu 21 Kasım Cumartesi günü Düzköy ilçesinde evleri heyelanda yıkılan vatandaşların bundan sonra daha sağlıklı yerlerde yaşamaları için kendilerini hak sahibi yapacaklarını söyledi.

Vali Kızılcık,Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesindeki Çiğdemli köyünde yer alan ve kentte etkili olan yağıştan kaynaklanan heyelan sonucu yıkılan iki binanın bulunduğu alanda incelemelerde bulundu, olaydan etkilenen vatandaşların sorunlarını dinledi.

Yıkılan binaların yanındaki incelemeleri sonrası gazetecilere açıklama yapan Kızılcık, köyde bir süre önce yaşanan afette 2 binanın yıkıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:
''Maalesef orada yaşayan 5 ailemiz evsiz kaldı. Biz onları, bir an önce diğer vatandaşlarımız gibi hayatlarını devam ettirebilmeleri için diğer evlere yerleştirdik. Bildiğiniz gibi önümüz bayram. Onların da diğer vatandaşlarımız ve bizler gibi bayramı coşkuyla yaşayabilmeleri için gerekli ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla çalışma başlattık.''
Kızılcık, söz konusu ailelerin şu anda bir ihtiyaçları bulunmadığını belirterek, ''Buradaki afet nedeniyle kendilerdinin hak sahibi olabilmeleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile temasa geçerek uzmanlar getirttik. Buradaki Bayındırlık İl Müdürlüğü personeliyle ortaklaşa bir çalışma yapılacak ve bir an önce hak sahibi olabilmeleri, yeni eve taşınabilmeleri için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz'' dedi.

Evlerin yıkıldığı alana tepeden kopan toprağın geldiğini anlatan Kızılcık, ''Bölgede yıkılmamış olmasına rağmen boşaltılan bazı evlerimiz var. Onların da yapılacak jeolojik inceleme sonucunda gerekiyorsa hak sahibi olabilmeleri için gerekli çalışma tamamlanıp bu evlerde yaşayan vatandaşlarımızın, zemini daha sağlam yerlerde evler yaparak yaşamlarını idame ettirmelerini sağlayacağız'' diye konuştu.

Kızılcık, köyde kapanan bir yolun da ulaşıma açılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade ederek, ''Çiğdemli köyünde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bundan sonra daha sağlıklı yerlerde yaşamaları için kendilerini hak sahibi yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Maddi zarar geri gelir. Önemli olan cana zarar gelmemesidir. Bu da bizim tesellimizdir'' dedi.

-KÖYLÜ KADINLA SOHBET ETTİ-

Vali Kızılcık, daha sonra yanına gelen ve yakınları heyelandan etkilenen Hemdiye Aydın ile bir süre sohbet etti. Kızılcık, daha önce köyde yaşanan bir heyelanı anlatırken mani söyleyerek kendisine 'uşağum' diye hitap eden Aydın'a, 'teyzeciğim' diye seslenerek yardım sözü verdi. Hemdiye Aydın'ın ''birçok oyunun bulunduğunu'' ifade ederek yardım istemesi üzerine ise Kızılcık ''Kime oy verirseniz verin, biz burada devleti temsil ediyoruz ve sizin daha sağlıklı yaşamanız için gerekeni yapacağız'' ifadesini kullandı.

Aydın'ın 'uşağum' diye hitap edip mani söylemesi, incelemelere katılanlar arasında gülüşmelere yol açtı.

Vali Kızılcık, aynı beldedeki Çiğdemli İlköğretim Okulu'nu da ziyaret edip öğrencilere oyuncak ve çikolata dağıttı. Okulun 3. sınıf öğrencisi Ayşenur Birinci'nin sırasına oturan Kızılcık, Ayşenur'a kitabını açtırıp bayram konulu bir yazı okuttu.

Kızılcık bu sırada sınıfın sobayla ısıtıldığını anımsatan bir gazeteciye, okulların fiziki şartlarının düzeltilmesi için ellerinden geleni yapacağını söyledi.

-AFETTEN ETKİLENENLER YARDIM BEKLİYOR-

Bu arada heyelanda iki katlı evi yıkılan Yaşar Durmuş, AA muhabirine, olay günü evde uyurken heyelan yaşandığını anlattı.

Komşularının haber vermesi üzerine çocuklarını alarak evden kaçtığını belirten Durmuş, ''Elimizden bir şey gelmedi. Evim tamamen yıkıldı. Evden bir şey alamadık. 4 çocuğum var, 4'ü de okuyor. Komşularımızın evinde kalıyoruz'' dedi.

Durmuş, yaklaşık 150 bin lira maddi zararı olduğuna işaret ederek, devletin kendilerine yardımcı olmasını beklediklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler